Wales szenzációs játékkal küldte haza Belgiumot

Wales szenzációs játékkal küldte haza Belgiumot

Az Európa-bajnokság egyik nagy meglepetését szolgáltatta Wales azzal, hogy remek játékkal és csodálatos gólokkal 3-1-re verte a végső győzelemre is esélyesnek tartott Belgiumot.

Újabb „kis” csapat találkozott egy végső győzelemre is esélyesnek tartott naggyal az Európa-bajnokság negyeddöntőjében. A Wales-Belgium találkozó pedig úgy indult, ahogyan arra mindenki számított, „vendég” fölénnyel. Hazardék már a 7. percben már hatalmas tűzijátékot rendeztek az ellenfél kapuja előtt, ám hiába a több, egymás utáni kísérlet, öt másodpercen belül háromszor is kivágták a walesiek a labdát a kapu torkából. Nem sokat kellett azonban várni a belga vezető gólra. A 13. percben belga labdajáratás után Nainggolan elé került a labda, aki irtózatos nagy gólt ragasztott Hennessey kapujába. (0-1)

Ezután jött a fordulat. Na, nem maga Lipták Zoltán, hanem a Bale vezette együttes mezőnyfölénye, tudatos és helyenként tetszetős támadásépítései, majd a megérdemelt egyenlítés. A 31. percben Ramsey tekert be balról egy szögletet, a középen kialakult „gyűlekezőből” A. Williams bújt ki, majd nagy erővel fejelt a belga hálóba. (1-1)

Hozzá kell tenni, ez könnyen lehetett volna a második walesi gól, ugyanis Courtous nem sokkal korábban Taylor közeli lövését fogta hitetetlen bravúrral.

A fordulás után az első játékrész képe rajzolódott ki. A kezdeti belga mezőnyfölény pedig újra gólban ölthetett volna testet, de Lukaku senkitől se zavartatva öt méterre a kaputól célt tévesztett. Hát ha nem megy a góllövés a belgáknak, akkor gondolták a walesiek jönnek ők és megmutatják, hogyan kell ezt. Az 55 .percben Ramsey emelt jobbról középre, Robson-Kanu egy testcsellel három védőt küldött négyfelé, majd ballal Courtous mellett a hálóba lőtt. (2-1)

A hátrány tudatában sebességet váltottak a belgák, többet birtokolták a labdát, de egy-egy távoli lövés mellett csak egy veszélyes Fellaini fejesre futotta a hősiesen védekező walesiek ellen. Igaz, ha a mérkőzés vége felé a bíró észreveszi, hogy Nainggolan ellen a tizenhatoson belül szabálytalankodtak akár másképp is alakulhatott volna ez a nyolacaddöntő. De nem így lett, sőt. A vége előtt öt perccel az oxigénért már igencsak kapkodó a walesiek indultak meg a jobb oldalt Gunter révén, a jobbhátvéd beadására a csereként beállt Vokes érkezett és zseniális csúsztatott a hosszúra. (3-1) Ezzel a góllal Chris Coleman együttese le is zárta a találkozót. Azt a találkozót, amelyen lendületes és élvezetes játékot hozott és, amely bebizonyította, hogy Wales képes stílusosan játszani a világ második legjobb csapata ellen. Jöhetnek Ronaldóék és az elődöntő, a belga aranygeneráció pedig utazhat haza.

Wales-Belgium 3-1 (1-1)

Lille, 45 936 néző, v.: Damir Skomina (szlovén)

gólszerzők: A. Williams (31.), Robson-Kanu (55.), Vokes (86.), illetve Nainggolan (13.)

sárga lap: Davies (5.), Chester (16.), Gunter (24.), Ramsey (75.), illetve Fellaini (59.), Alderweireld (85.)

Wales: Hennessey – Gunter, Chester, Williams, Davies, Taylor – Allen, Ledley (King, 78.), Ramsey (Collins, 90.) – Bale, Robson-Kanu (Vokes, 80.)

Belgium: Courtois – Meunir, Alderweireld, Denayer, J. Lukaku (Mertens, 75.) – Witsel, Nainggolan – De Bruyne, Carrasco (Fellaini, a szünetben), Hazard – R. Lukaku (Batshuayi, 83.)


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »