Wales egy öngóllal legyőzte Ukrajnát és kijutott a katari világbajnokságra

A walesi labdarúgó-válogatott 1–0-ra legyőzte Ukrajnát világbajnoki pótselejtezőn, így európai nemzetek közül utolsónak kvalifikált a 2022-es katari világbajnokságra.

A walesi együttes az első félidő hajrájában egy szabadrúgás után szerzett vezetést: a csapatkapitány Gareth Bale balról, nagy erővel középre lőtt labdájába Andrij Jarmolenko úgy fejelt bele, hogy a másik irányba dőlő kapusnak esélye sem volt a hárításra.

A négy napja a skótokat kiejtett ukránok a mérkőzés nagy részében mezőnyfölényben játszottak, több hatalmas lehetőséget is kidolgoztak, de a mérkőzés hőse, a walesiek kapuját őrző 35 éves Wayne Hennessey – aki klubcsapatában január 2. óta nem lépett pályára – mindet hárítani tudta, így a hazaiak történetük során másodszor jutottak ki világbajnokságra: 1958-ban, Svédországban a negyeddöntőben búcsúztak. A vendégcsapatban ezúttal nem jutott szóhoz a ferencvárosiak szélsője, Olekszandr Zubkov.

Hírdetés

Az összecsapást eredetileg márciusban rendezték volna, de az ukrajnai háborús helyzet miatt elhalasztották. Wales közben Ausztriát búcsúztatta, és várt több mint két hónapot utolsó selejtezős mérkőzésére. A pótselejtezőn korábban a lengyelek és a portugálok harcolták ki a vb-részvételt.

A katari torna november 21-én kezdődik, a walesiek a vb-n majd a B csoportban szerepelnek Anglia, az Egyesült Államok, valamint Irán társaságában.

Eredmény, világbajnoki pótselejtező, döntő:
Wales–Ukrajna 1–0 (1–0)

gól: Jarmolenko (34., öngól)


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »