Vučić-Orbán tárgyalás: Magyarország és Szerbia továbbra is támogatja egymást

Vučić-Orbán tárgyalás: Magyarország és Szerbia továbbra is támogatja egymást

Orbán Viktor miniszterelnök kedden telefonon tárgyalt Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnökkel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen kifejezték elkötelezettségüket Szerbia és Magyarország együttműködése mellett, valamint hangsúlyozták, hogy a két ország támogatni fogja egymást, és közösen átvészelik mindazokat a nehézségeket, amelyek az elkövetkező időszakban Európára várnak.

Aleksandar Vučić és Orbán Viktor a kétoldalú kapcsolatok mellett a regionális helyzetről, a migránsválságról, az Európai Unión belüli aktuális kérdésekről, valamint a legégetőbb globális témákról tárgyalt.

Hírdetés

Vučić elnök köszönetét fejezte ki a magyar kormánynak a gáztároláshoz nyújtott segítségért, amellyel hozzájárult Szerbia energiabiztonságához. A partnerek megerősítették, hogy a két ország energetikai együttműködése jól alakul – ismertette Havasi Bertalan.

MTI

Borítókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

The post Vučić-Orbán tárgyalás: Magyarország és Szerbia továbbra is támogatja egymást appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »