Vučević: Legalább 30 millió eurót fordítunk Újvidék rendbetételére

Vučević: Legalább 30 millió eurót fordítunk Újvidék rendbetételére

Mivel Újvidék lesz Európa egyik kulturális fővárosa 2021-ben, ez nagy lehetőséget jelent a város és Szerbia számára is, ezért legalább 30 millió eurót fektetünk majd be Újvidékbe, jelentette ki Miloš Vučević polgármester.

Az elsők között hozzák majd rendbe a város központjában és a péterváradi vár alatti városrészben a homlokzatokat.

„A péterváradi városrész Újvidék felőli oldalát évtizedek óta nem újították fel, ez a terület a vár elválaszthatatlan része, hiszen több ezer turista halad itt át, a felújítással pedig észrevehető lesz majd az, hogy megkezdődtek az előkészületek‟, nyilatkozta Vučević az RTS-nek, aki szerint ezzel újjászületne ez a városrész.

A polgármester büszke arra, hogy Újvidék, amit egyébként szerb Athénként is emlegetnek, Európa kulturális fővárosa lett. Most a beruházások következnek az infrastruktúrába, a kulturális intézményekbe, és az ehhez a programhoz kötődő projektekbe.

„Legkevesebb 30 millió eurót fogunk befektetni, de ez az összeg elérheti a 100 millió eurót is, hiszen komoly támogatásra számítunk a szerb kormánytól, a tartományi kormánytól. Újvidék városáé a projekt, de a köztársasági és a tartományi kormány nélkül nem lesz teljes a siker‟, mondta Vučević, és hozzátette, hogy az Exit fesztivál sokkal jobb színben tünteti fel Szerbiát és Újvidéket, 2021-ben pedig rengeteg fesztivált terveznek, és az Exit lesz a fesztiválok ékköve. Addig viszont Újvidékre öt év munka vár, írja az RTV.

„Ez nem egy kampány, hanem egy folyamat, amely más szerbiai városokra és községekre is ösztönzőleg kell, hogy kihasson. Öt évről van szó, de azt hiszem, nem kell megállnunk 2021-ben, hanem folytatnunk kell a megkezdett utat, amelyen szemmel láthatóan jó eredményeket értünk el‟, mondta Vučević. (Tanjug, RTS)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »