Vörös üzemmódra vált a galántai kórház

Vörös üzemmódra vált a galántai kórház

Csütörtöktől (január 7.) csak a COVID-19-ben szenvedő betegek számára nyújt egészségügyi ellátást a galántai kórház, amely azért vált vörös üzemmódra, hogy így tehermentesítse a kritikus helyzetbe került nyitrai kórházat. Erről hétfőn állapodott meg a Svet zdravia hálózat és az egészségügyi minisztérium – tájékoztatott Tomáš Kráľ, a Svet zdravia szóvivője.

A „COVID-fekvőhelyek” száma Galántán újabban összesen 110-re emelkedik, közülük 10-et mesterséges lélegeztetésre, 80-at pedig a közvetlen oxigénellátás biztosítására fognak használni. Eddig 65 átalakított COVID-fekvőhely volt a kórházban, jelenleg 59 pácienssel.

A megállapodás részét képezi, hogy körülbelül 70 pácienst, aki ma más diagnózis miatt szorul kórházi kezelésre Galántán, a nagyszombati, nyitrai, nagytapolcsányi, érsekújvári és pozsonyi kórházakba szállítanak át.

Hírdetés

A kórházban csütörtök után is mindenki számára működik a sürgősségi ellátás, a gyermekrészleg orvosi ügyelettel, és sürgősségi üzemmódban a szüléseket is biztosítják. A tervezett nőgyógyászati vagy szülészeti beavatkozásokat az érsekújvári kórház veszi át.

A kórház továbbá már erre a hétre betervezte az oltásprogram elindítását az egészségügyi dolgozók körében.

– hangsúlyozta Vladimír Dvorový, a ProCare és a Svet Zdravia kórházhálózat vezérigazgatója. A Galántai járás vonzáskörzetéhez csaknem 100 000 lakos tartozik.

A galántai kórházon kívül a nagytapolcsányi Svet zdravia kórház is fogadott fertőzötteket Nyitráról. A lehetőségeihez mérten ez az elmúlt napokban összesen hat pácienst jelentett.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »