Vörös Ördög lett José Mourinho

Vörös Ördög lett José Mourinho

A Manchester United hivatalos honlapján jelentette be, hogy José Mourinho veszi át a csapat irányítását. A portugál edző 2003 óta 22 trófeát nyert.

„José a legjobb menedzser a világon.Trófeákat nyert és jól ismeri a Premier League világát, hiszen három bajnoki címet is nyert” – mondta Ed Woodward, a Vörös Ördögök ügyvezető igazgatója.

„Különleges megtiszteltetés, hogy most már én is pffftagja lehetek ennek a fantasztikus klubnak, amit az egész világ ismer és csodál. Mindig különleges érzés volt az Old Traffordra jönnöm, a csapat szurkolói lenyűgözőek. Már alig várom, hogy elkezdhessük a munkát” – jelentette ki José Mourinho.

A portugál tréner a szerződés első oldalát kiposztolta az Instagramra.

José Mourinho Fotó: Manchester United

Az előd

A hét elején rúgták ki Louis van Gaal-t. A holland szakember menesztésének két fő oka van. Az egyik, hogy nem végeztek Bajnokok Ligáját érő helyen a bajnokságban, másfelől a keret játékosainak többségével rossz kapcsolatot ápolt. Az sem segíthetett rajta, hogy csapatával vasárnap megnyerte az FA-kupát a Crystal Palace ellenében.

Van Gaalt sokat kritizálták szezon közben a csapat igencsak rosszul működő támadójátéka miatt. Erre ékes példa, hogy az együttes a 2015–16-os szezonban mindössze 49 találatot ért el. Ennél kevesebbet gólt csak a 1989–90-es évadban szerzett.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »