Vonzó profil: 4000 eurót keres egy átlagos romániai tőzsdéző

Vonzó profil: 4000 eurót keres egy átlagos romániai tőzsdéző

Elkészítette a romániai tőzsdéző profilját a Saxo Bank, amely szerint a befektető átlagéletkora 35–40 év, többet keres havi 4000 eurónál, és mintegy 50–100 ezer euró áll rendelkezésére, amit bármikor beruházásra fordíthat – közölte az Agerpres hírügynökség. 

investitor_bursa_b

A felmérés szerint a tőkepiacon befektető üzletemberek pénzügyi helyzete természetesen stabil, vagyonuk 250 és 500 ezer euró közé tehető. A tőzsdézni vágyók többsége általában tapasztalt brókert keres, akinek segítségével kiválasztja a lehetőleg legjövedelmezőbb befektetést, amelyet földrajzi helyzettől függetlenül jelöl ki, azaz nem korlátozza pénzét a belföldi, illetve regionális piacokra.

A Saxo Bank összeállítása szerint a romániai tőzsdézőre a türelmesség és megfontoltság jellemző, például ha rövid idő alatt esni kezdenek a részvények, nem sieti el a továbblépést, hanem kivár. A beruházók nagy része arannyal kereskedik, a nemesfémben azonban nem hosszú távú befektetést látnak, hanem inkább rövidtávú stratégiájuk megvalósításához használják fel.

A tranzakciókat figyelembe véve egyébként a romániai tőzsdézők körében a nemesfémek, a kőolaj és a réz a legnépszerűbb kereskedelmi eszköz. A Saxo Bank szerint ugyanakkor az országban több olyan intézményi tőzsdéző is van, amely mezőgazdasági termékekkel (kukorica, búza, szója) kereskedik. A felmérést 250 ügyfél bevonásával, hat hónap alatt készítették el, akik az elmúlt napokban legalább napi 180 tranzakciót bonyolítottak le.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »