Vonatról repülőre

Vonatról repülőre

Repülővel szállítják el a transzszibériai vonatok utasait, akik a pénteki hídomlás miatt a veszteglő szerelvényeken rekedtek – közölte az orosz állami vasúttársaság Telegram-csatornáján szombaton.

Az első charterjárattal 103 utast vittek a Bajkálontúli határterület fővárosába, Csitába, onnan pedig a nyugati irányba közlekedő vonatokhoz. A nap folyamán még egy repülő érkezik, vasárnap pedig további három, de közúton is megszervezik az utasok elszállítását, valamint élelemmel és ivóvízzel látják el őket.

Hírdetés

Vlagyimir Putyin vezetésével a nemzetbiztonsági tanács is foglalkozott a helyzettel, az államfő utasította a kormányt, hogy felügyelje a helyreállítási munkálatokat és az áradásokkal sújtott települések megsegítését.

A transzszibériai vasút a világ leghosszabb vasútvonala, építése százharminc éve, 1891. május 31-én kezdődött, és 1916 októberében fejeződött be. Jelenlegi hossza 9289 kilométer, a vonal kétvágányú, teljes hosszán villamosított. A vasút két kontinensen fut keresztül, Európában 1777, Ázsiában 7512 kilométeren, a 87 megálló között öt olyan nagyváros is van – Moszkva, Perm, Jekatyerinburg, Omszk és Novoszibirszk -, amelynek lélekszáma meghaladja az egymilliót.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »