Vona szerint az elitista Orbánékat hamarosan elsodorja a történelem

Vona szerint az elitista Orbánékat hamarosan elsodorja a történelem

Vona szerint az elitista Orbánékat hamarosan elsodorja a történelem

Vona Gábor, a Jobbik elnöke szombaton közleményben reagált Orbán Viktor tusványosi beszédére: mint írta, Orbán maga is felelős Európa jelenlegi állapotáért.

Európa jelenlegi politikai vezetése megbukott, az európai biztonság helyreállításához alapvető változásokra van szükség – hangoztatta Orbán Viktor szombaton Tusnádfürdőn, a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján tartott előadásában. Azt is mondta, hogy Európa jobb- és baloldali vezetői 50-60 éven keresztül mindig ugyanazokból a körökből, ugyanazokból az iskolákból, ugyanabból az elitből jöttek, és ezt mindenki természetesnek tekintette, míg egymással versenyezve és egymást váltva képesek garantálni Európa növekvő jólétét.

Erre reagált úgy a legnagyobb ellenzéki párt elnöke, miszerint kétségtelen tény, ahogy azt Orbán Viktor is említette, hogy Európa vezetői az elmúlt évtizedekben mindig ugyanazokból a körökből, ugyanazokból az iskolákból, ugyanabból az elitből jöttek. Sajnos ez hazánkra nézve is igaz, hiszen a XX. század pártjai, a Fidesz és az MSZP is ugyanabból az alomból nőttek ki, ugyanannak a politikai elitnek a részesei, amely Orbán szerint megbukott.

A Fidesz és az MSZP kéz a kézben szavazta meg a lisszaboni szerződést 2007-ben, mely az Európai Unió jelenlegi helyzetének alapja, a XX. századi pártok szüntették meg többek között a határőrséget, amelyre most égető szüksége lenne az országnak.

Ennek az elitnek a bukását bizonyítják az elitellenes politikai pártok erősödései szerte Európában Ausztriától Nagy-Britannián és Franciaországon át Németországig, ennek az elitnek a bukása és az új, elitellenes politikai erők megerősödése hamarosan hazánkat is el fogja érni.

– A probléma az, hogy az elitválság napjainkra demokráciaválsággá fordult át. Az emberek nagy tömegei nyilvánvalóan és látványosan mást akarnak, mint amit a hagyományos elitek javasolnak és csinálnak” – állapította meg Orbán Viktor, bár eközben nem a néhány év alatt milliárdos vagyont felhalmozó holdudvarára, vagy éppen magára gondolt.

Forrás: MTI/alfahir.hu

Emlékeztető: „A rekordsebességgel benyújtott és elfogadott, a NAV átalakításáról szóló törvényjavaslatba belecsempészett passzus enyhít az eddigi tiltáson. Az új szabály szerint csak az adott vezetővel egy háztartásban élő hozzátartozókra vonatkozik a korlátozás, és a lehetőség november 1-jétől visszamenőleg érvényes. A törvényjavaslatot Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyújtotta be, az Országgyűlés 119 igen szavazat és 69 nem szavazattal engedte át, a fideszes és KDNP-s képviselők mellett DK-sok és Fodor Gábor liberális képviselő is igennel szavazott. Fodor Gábor később azt nyilatkozta, hogy véletlenül nyomott igent. Hiába nincs meg a kétharmad, a Fidesz tovább nyomul, mint kés a vajba. Félő, hogy még a maradék maradéka is odalesz, mire elérkezünk a 2018-as választásokig. Már ha addig a migránsválsággal el nem rendezik a héják a sorsunkat! Vagy az is lehet, hogy addigra már nem köztársaság leszünk, hanem családi vállalkozás?” (Részlet az Állami tisztségviselők rokonai és a közbeszerzés című írásból)


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »