Vona szerint a a Budaházy-ügyben a Jobbiknak nincs felelőssége

A magyar igazságszolgáltatásba vetett bizalmat rendítheti meg a Budaházy-perben született elsőfokú ítélet – mondta a Kossuth Rádióban a Jobbik elnöke. Vona Gábor a 180 percben hangsúlyozta: a Jobbiknak nincs pártfelelőssége abban, amit Budaházy György és társai tettek.

A Budaházy-perben született elsőfokú ítélet az magyar igazságszolgáltatatásba vetett bizalmat rendítheti meg – jelentette ki Vona Gábor. Szerinte az ítélet igazságtalan volt, hisz terrorista váddal ítéltek el 17 embert, holott erről szó sem volt. Ha az elítéltek követtek el másféle bűncselekményeket, akkor azokért természetesen felelniük kell – fűzte hozzá.

Vona Gábor úgy vélte, 2006 és 2010 között állami terrorizmus zajlott Magyarországon, és „ha a Fidesz-kormány az elszámoltatást komolyan gondolná, akkor nemcsak Budaházynak és társainak, hanem a 2006-ban békés tüntetőkre lövető embereknek is a vádlottak padján kéne ülniük” – fogalmazott.

A pártelnök kijelentette: a Budaházy-per „nyugodtan nevezhető koncepciós pernek”. Kérdésre reagálva pedig nyomatékosította: a Jobbiknak nincs pártfelelőssége abban, amit Budaházy György és társai tettek.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »