Vona sajnálkozik Schiffer kiszállásán

A politikából távozó Schiffer András egykori párttársa, Vágó Gábor szerint sokat vesztett a közélet.

Utánanéztünk, ki hogyan reagált a Facebookon a hírre, hogy Schiffer András minden tisztségéről lemond és felhagy az aktív politizálással. „Sokat vesztett a magyar közélet” – írta egykori párttársa, Vágó Gábor, aki szintén kiszállt a politikából – még 2014 januárjában. Az LMP azt posztolta, köszönik András eddigi munkáját.

„Az az igazság, hogy sajnálom…” – ezt már Vona Gábor írta, aki hétvégén a Jobbik frakcióvezetői tisztségéről mondott le, de pártja elnöke maradt a tisztújító kongresszus után. Vona posztja alatt egyébként a kommentelők is dicsérték Schiffert, volt, aki szerint „az egyetlen (!) tisztességes baloldali”, akivel koalíciót lehetett volna kötni.

Braun Róbert egykori szocialista politikus ezt posztolta: „Bár sok mindenben nem értettünk egyet, riszpekt az önálló út járásáért, az alternatíva kereséséért, és a kiszállás/hátterbevonulás bátorságáért.” Rózsa Mihály egykori SZDSZ-es és MLP-s politikus szerint jó, ha az ember távol tartja magát a politikától. Akik mégis maradnak, azok „reménytelenül hülyék, vagy súlyos anyagi és egzisztenciális érdek tartja őket a politikai közéletben” – vélte, majd hozzátette: „Amíg ez a politikai elit úgy ahogy van, nem kerül lecserélésre, addig Magyarországon nem lehet más a politika”.

A Zöldek Pártja nevű formáció már jóval lesújtóbb véleménnyel volt Schiffer Andrásról. Ezt írták: „Egy Fideszbáb, Soroskatona lépést vált, mint Osztyapenko… Az »alkalmazott politika«, politikai alkalmazottja. Mennyire igaz az LMP-re, hogy »aki hazudik, az lop is«. A jövőben, keményebb eszközökkel, nagyobb hatékonysággal kíván, rombolni! »Hiányod átjár, mint huzat a házon…«”

A megjelent véleményeket figyeljük, amint posztolnak még Schifferről politikusok, frissítjük cikkünket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »