Vona: Orbán hazárdjátékot játszik

Vona: Orbán hazárdjátékot játszik

A Jobbik elnöke lemondásra szólította fel a miniszterelnököt, ha nem lesz érvényes az október 2-ai népszavazás. Az LMP szerint hülyének nézik az embereket a plakátkampánnyal a kormánypártok.

Vona Gábor ugyanakkor a referendumon való részvételre szólított fel. „Ön játszik hazárdjátékot ezzel a kérdéssel, pártpolitikai célokból, amellyel az egész ország ráfázhat. Az ön felelőssége. És ha ez bekövetkezik, és még egyszer mondom, harmadjára is, ne adja Isten, hogy ilyen bekövetkezzen, de ha bekövetkezik, akkor ez az ön sara, miniszterelnök úr. Akkor ne kezdjen el senki másra mutogatni, hanem akkor a felelőtlensége után vállalja a felelősségét. És az ön felelőssége ebben a szituációban az lesz, hogy mondjon le” – fogalmazott a Jobbik-elnök.

A szocialisták a távolmaradásra szólítottak fel a népszavazáson. Tóth Bertalan ezután a kormány körüli korrupciós ügyeket emlegette. „Miniszterelnök úr, ön elkezdte megsütni az aranyhalat. Pedig önnek nem stróman gázszerelőjének, nem stróman kötélbarátjának és saját lábon álló családtagjainak bőven teljesítette már az Európai Unió a kívánságait. Mert ne feledjük, hogy azok, a nyugat-európai országok adófizetői által összedobott adóforintok bizony oda mentek, az ő álmaik megvalósítására. Ebből épült kisvasút, birodalmak, és lássuk be, ezt a pénzt lopják el Mengyi Rolandok és fideszes Voldemortok” – emelte ki az MSZP frakcióvezetője.

Az LMP ideiglenes frakcióvezetője szerint a kormány hülyének nézi az embereket a népszavazás előtti plakátkampánnyal. Schmuck Erzsébet azt hangoztatta, hogy a kormány csak a saját rövid távú politikai szempontjai alapján kezeli a migráció kérdését. „Önök félrevezetik az embereket. Miközben a plakátokon egy kisvárosnyi idegen kultúrájú menekült betelepítésével riogatnak, addig jó pénzért három kisvárosnyi idegen kultúrájú embernek adtak el letelepedési kötvényt, a hírek szerint különösebb biztonsági ellenőrzések nélkül. Mert a Fideszt csak addig érdekli a magyar emberek biztonsága, ameddig nem fűződik anyagi érdeke ennek az ellenkezőjéhez. Azt tapasztaljuk, pénzért bármire hajlandóak” – fogalmazott az LMP frakcióvezetője.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »