Vona: Orbán egy hírhedt politikus

Az elvándorlás megfékezését tartja a politika legfontosabb feladatának Vona Gábor, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje. Maga is tudja, hogy a jelenlegi magyarországi viszonyok között nemigen van olyan érv, amely maradásra bírná a fiatalokat.

Az ellenzéki politikus a nyugdíjemelést a nyugdíjasok által fogyasztott termékek inflációjához kötné, az egészségügyben pedig elengedhetetlennek tartja az alapellátás megerősítését. Vona Gábor minderről Körmenden beszélt, ahol bemutatta pártja parlamenti képviselőjelöltjét, Bana Tibort.

„Orbán Viktor szereti magát úgy mutatni, mint aki Európa erős embere, és nemzetközi hírű politikus. Ő egy hírhedt politikus. Az évadnyitó rendezvényen is megfogalmaztam, hogy főképpen keleten Orbán Viktort a politikusok és az ország vezetői megbízhatónak tartják, ezt úgy kell érteni, hogy megfizetik, és akkor bármivel megbízható. Szerintem erről szól a paksi szerződés is, erről szól a kínaiakkal való megállapodás is, arról, hogyha már nem lesz európai uniós forrás, hogyha előbb-utóbb Brüsszel az asztalra csap, és azt mondja, hogy nem adok nektek pénzt azért, hogy ellopjátok, akkor legyen valami más, amiből lehet működtetni a rendszert. Nem az atomenergiáról szól, nem a vasútról, ez Orbán Viktor körének és klientúrájának a pénzéről szól” – mondta a Jobbik elnöke.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »