Vona: nem tabu Simicska elszámoltatása

Vona: nem tabu Simicska elszámoltatása

Vona Gábor, a Jobbik elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában többek között Novák Előd kizárásáról és lemondásáról, az Iránytű Intézetet ért támadásokról, Simicska Lajos elszámoltatásáról és Orbán Viktor vádaskodásairól beszélgetett Kálmán Olga műsorvezetővel.

A Jobbik elnöke ismét elmondta: a párt frakciója és Novák Előd előtt között megromlott a bizalmi viszony, de fontosnak és emberileg becsülendőnek nevezte, hogy frakciótársa a mandátumának visszaadásával reagált a képviselőcsoportból való kizárásra.

Vona Gábor a műsorvezető kérdésére leszögezte: nem tart a kuruc.info esetleges támadásaitól. Kálmán Olga felvetésére megjegyezte, amit korábban maga Novák Előd ismert el többször is a nyilvánosság előtt, hogy frakciótársa levelezésben áll a kuruc.info szerkesztőivel.

A pártelnök megerősítette, hogy szó sincs arról, hogy Simicska Lajos elszámoltatása tabu lenne, hiszen, ha bármilyen közpénzeket érintő kérdésben felmerül az oligarcha neve, akkor a Jobbik nem lesz rest cselekedni. Az Iránytű Intézetet és Forrai Richárdot ért támadásokat visszautasította, szerinte nincs szükség vizsgálatra, mert tudja, hogy nem igazak a Novák Előd szándéknyilatkozatában megfogalmazott állítások. Hozzátette, ezt igazolja az is, “Forrai Richárd lelkiismerete annyira tiszta”, hogy személyesen ment el az őt támadó Halász János Fidesz-frakció szóvivő sajtótájékoztatójára.

Azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor adócsalónak nevezte Volner Jánost, a Jobbik alelnökét és leendő frakcióvezetőjét, Vona Gábor emlékeztetett rá, hogy jobbikos vezetőtársa beperelte állításai miatt a miniszterelnököt. Ugyanakkor arról beszélt, hogy Orbán Viktor kiégett, semmi más nem érdekli, csak a korrupció és a foci. Ha pedig ezekre valaki rákérdez, akkor elkezd személyeskedni és vádaskodni, ami Vona Gábor szerint méltatlan egy miniszterelnökhöz.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »