Vona: „Legyünk újra Közép-Európa éléstára!”

Vona: „Legyünk újra Közép-Európa éléstára!”

A programvázlattal felérő rövid bejegyzés szerint a Jobbik visszaszerezné a privatizált állami földeket, szociális földprogramot indítana, újratervezné a támogatásokat, illetve segítené a családi, kis és közepes vállalkozásokat. A teljes bejegyzés alább olvasható:

Tavaly a Vona18 programsorozat keretében a Jobbik elnöke, kilencedik vállalásként az ország élelmiszergazdaságának és -iparának fejlesztéséről beszélt. Kijelentette: a jelenlegi gazdaságpolitika nem helyes, nem jó és nem sikeres. Megelőzve a mostani OLAF-jelentések által kiváltott botrányokat, hangsúlyozta: az nem gazdaságpolitika, hogy az uniós forrásokat korrupt módon szétfolyatja a kormány, és oligarchákat hizlal belőlük. Azt is mondta:

„Történelmi bűncselekmény, hogy az uniós csatlakozásra nem készítették fel a mezőgazdaságot – letarolta azt az uniós verseny.”

Vona akkor egy hárompontos tervet mutatott be: hosszútávú stratégia (pártok feletti nemzeti összefogásra van szükség), minőségbiztosítás (egészséges, hozzáadott értékkel rendelkező termékeket kell gyártani), a teljes ágazat magyar kézben való összpontosítása. “Magyarországnak minden adottsága megvan ahhoz, hogy élelmiszeripari nagyhatalommá váljon” – vélekedett a Jobbik elnöke.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »