Vona kipaterolja a radikálisokat a Jobbikból

Vona kipaterolja a radikálisokat a Jobbikból

Novák Előd, Apáti István és Szávay István nem lesz tagja a Jobbik elnökségének a következő tisztújítást követően – közölte Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Novák Előd, Apáti István és Szávay István (Fotó: MTI)

A jobbikos politikus kijelentette: pártszakadás nincs és fel sem merült, a leköszönő alelnökök munkájára a továbbiakban is számítanak.

Kifejtette, hogy az alapszabály szerint az elnöknek joga van megnevezni az aspiránsait és Vona Gábor élni fog ezzel. Hogy kiket jelöl, az a következő hetek kérdése – mondta, megjegyezve, az elnökségből távozókkal higgadt és őszinte beszélgetés volt az elnökségi ülésen és nem a sajtón keresztül üzengetnek egymásnak a felek.

A szóvivő a lépést azzal magyarázta, hogy megváltoztak a feladatok. A most záruló elnökségi ciklus feladata a párt támogatottságának stabilizálása volt és az, hogy a Jobbikot az ellenzék vezető erejévé tegyék – fejtette ki, jelezve: értékelésük szerint a jelenlegi elnökség teljesítette, amit vállalt. A következő időszak feladataként a kormányzati munkára készülést jelölte meg. Hozzátette, hogy Vona Gábor pártelnök más karaktereket, polgármestereket is szeretne maga mellé az elnökségbe.

Mirkóczki Ádám egyúttal visszautasította, hogy egy radikális – mérsékelt törésvonal lenne a pártban. Érdemi konstruktív viták mindig vannak, de a program nem változott – hangsúlyozta.

Vona meglepte kollégáit

Az atv.hu már korábban értesült arról, hogy Vona Gábor arra utasította négy alelnök-aspiránsát, hogy ne induljanak a párt esedékes tisztújításán. Az ATV tudósítójának Szávay és Apáti is megerősítette az atv.hu értesülését, míg Novák az Indexnek fejezte ki megdöbbenését. Az alelnök azt mondta, “leforrázva érzi magát”, teljesen váratlanul érte Vona Gábor bejelentése.

Közben a Novák közelinek tartott kuruc.info a “Vona vágóhídra küldi a radikálisokat – a Jobbik elnöke állítólag nem engedné indulni Apátit, Hegedűsnét, Novákot és Szávayt” című cikkében azt írja, Vona Gábor cáfolta azokat az értesüléseket, mely szerint Novákot a párton belül háttérbe kívánják szorítani.

A négy megnevezett aspiráns közül Hegedűs Lorántné a Facebookon jelentette be, hogy indul a Jobbik alelnöki jelöltségéért. Az Indexnek nyilatkozó Szávay elmondta, fontolgatja az indulást. “Számomra ez most már becsületbeli ügy. Ha össze fog jönni az alapszabályban meghatározott jelölés, és érezni fogom a tagság támogatását, akkor el fogok indulni” – nyilatkozta Szávay.

Szávay azt is elárulta, Vona Gábor a tegnapi nap folyamán egyesével behívta az elnökségi tagokat és közölte velük, hogy meg fogja vétózni az indulásukat.

MTI / hirado.hu

The post Vona kipaterolja a radikálisokat a Jobbikból appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »