Vona: helyet cserélt a Fidesz és a Jobbik

Az ATV vendége volt a Jobbik elnöke. Rónai Egon műsorvezető rákérdezett arra a Magyar Nemzetnek tett kijelentésére, mely szerint bizonyos értelemben Orbán Viktor jobbra áll tőle. Vona Gábor azt válaszolta: "Ha megnézzük az elmúlt néhány hónapnak-évnek a történéseit, akkor szerintem lényegében ez egy tény, egy evidencia."

Arra a kérdésre, hogy helyet cserélt-e a két párt és a két politikus, a pártelnök azt válaszolta: "Azt gondolom, hogy igen", hozzátéve, ő a jobb-baloldali skálában már nem igazán hisz.

"A választóik is helyet cseréltek? A régi jobbikosok szavazzanak a Fideszre, a régi fideszeseknek pedig itt a Jobbik?" – hangzott a következő kérdés. Vona elismerte, hogy "van mozgás a szavazótáborban", de úgy gondolja, hogy pártja a szavazótábora nagyobbik részét megőrizte.

Kérdezték Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás közelmúltbeli, Jobbikkal kapcsolatos nyilatkozatairól is. Vona Gábor szerint nagyrészt csak arról van szó, hogy a fideszes sajtó próbál éket verni a párt politikusai közé.

Hírdetés

Azt is mondta, bízik benne, hogy mind Toroczkai László, mind a többi jobbikos tud mögötte haladni a "néppártosodásban". Azt mondta, nem utált korábban sem senkit, nem utálta a cigányokat, a zsidókat, semmilyen csoportot. De elismeri, hogy megváltozott.

Vona nem elutasításként, hanem "zavarodottságként" értelmezi a Momentum és az LMP Jobbikot kritizáló nyilatkozatait. Azt mondta: a kérdés az, hogyan miként dönt ez a két párt jövő tavasszal a választási matematika ismeretében.

(Kuruc.info – ATV nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »