Vona haladéktalanul hívja vissza Janiczák Dávidot alelnöki tisztségéből!

Vona haladéktalanul hívja vissza Janiczák Dávidot alelnöki tisztségéből!

A Mindennapok Női Szemmel Egyesület petíciót indított annak érdekében, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke haladéktalanul hívja vissza Janiczák Dávidot alelnöki tisztségéből. Király Nóra, az egyesület alapítója, Újbuda fideszes alpolgármestere hangsúlyozta: a Jobbikos politikus, Ózd polgármestere méltatlan ahhoz, hogy az embereket képviselje miután minősíthetetlen stílusban beszélt a nőkről.

Király Nóra a Jobbik XI. kerületi irodája előtt újságíróknak a kezdeményezést azzal indokolta: múlt héten derült ki, hogy Janiczák Dávid, Ózd polgármestere, a Jobbik alelnöke „minősíthetetlen stílusban, trágár kifejezéseket használva alázta és gyalázta első beosztottját”.

Hozzátette: ezt mélységesen elítélik, ezért az egyesület tagjai úgy döntöttek, hogy online petíciót indítanak annak érdekében, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke léptesse ki Janiczák Dávidot a Jobbikból, mondassa le a polgármesterségről és léptesse vissza mindenfajta közéleti szerepléstől.

Hangsúlyozta: nem mentség, hogy Janiczák Dávid minősíthetetlen kijelentései magánbeszélgetésben hangzottak el, hiszen egy közéleti szereplőnek a magánéletben is példát kell mutatnia.

Hírdetés

Király Nóra azt mondta, a Mindennapok Női Szemmel Egyesület egy hónapja már indított egy online petíciót Juhász Péter Együtt-elnök „nőverési ügyében”, ami sikeres volt, hiszen több mint ötezren írták alá, és Juhász Péter azóta bejelentette, hogy visszalép a képviselő-jelöltségtől.

„Ezt az online petíciót a mai napon elindítjuk, amely a noiszem.hu/peticio  oldalon érhető el, és arra bíztatunk minden jóérzésű magyar embert, elsősorban nőket, édesanyákat, de természetesen aggódó férjeket, férfiakat is, hogy csatlakozzanak a kezdeményezésünkhöz, írják alá minél többen ezt a petíciót és érjük el együtt közösen, hogy Vona Gábor léptesse ki a közéletből Janiczák Dávidot” – mondta Király Nóra a Mindennapok Női Szemmel Egyesület alapítója.

hirado.hu

The post Vona haladéktalanul hívja vissza Janiczák Dávidot alelnöki tisztségéből! appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »