Vona – gazdasági jövőképet meghatározó terület az egészségügy és az oktatás

A gazdasági jövőképet meghatározó területnek nevezte az egészségügyet és az oktatást a Jobbik elnöke pénteken Győrben, sajtótájékoztatón. A magyar munkaerő minőségét, ezáltal a gazdaság eredményességét, jövőképét az oktatás és a dolgozók egészsége határozza meg – mondta Vona Gábor. Hozzátette: ha nem lesz érdemi változás ezeken a területeken, az súlyos gazdasági problémákat fog okozni a jövőben.

Magyar Menedék - Ősmagyar

A pártelnök emlékeztetett, hogy a január végén elindított Valódi nemzeti konzultáció elnevezésű rendezvénysorozatuk három területet, az oktatást, az egészségügyet és a korrupciót érinti.

Azt mondta, hogy mindhárom területet ki kell szabadítani a pártpolitika és a 20. századi pártok viaskodásából.

Az elmúlt huszonhat évben a Fidesz és az MSZP teljesen meddő vitái határozták meg a magyar közéletet, “tették tönkre az egészségügyet és az oktatást, valamint járatták csúcsra a korrupciót” – tette hozzá Vona Gábor.

A Jobbik egy 21. századi párt, és arra készül, ha kormányra jut 2018-ban, visszaadja a szakma kezébe ezeket a területeket, hogy a szakmai viták vezessenek el a megoldáshoz – mondta.

“Az elmúlt 26 évben minden ciklusban elmondhattuk, és ez most is így van: a jelenlegi kormány korruptabb, mint az előző, sőt, a jelenlegi kormány az elmúlt 26 év legkorruptabb kormánya” – mondta a pártelnök.

Dúró Dóra, a parlament oktatási bizottságának jobbikos elnöke azt mondta, hogy az Orbán-kormány oktatáspolitikája megbukott.

Az előző rendszerben igazságtalan volt, hogy az önkormányzatok anyagi helyzete határozta meg az oktatás milyenségét, ugyanakkor voltak olyan városok, mint Győr, ahol a rendszer jól működött. Ebből következően meg kellett volna hagyni az iskolák fenntartásának lehetőségét az önkormányzat számára – közölte.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »