Vona Gábor: Orbánék egy fullasztó országot teremtettek

Vona Gábor: Orbánék egy fullasztó országot teremtettek

Magyar Hírlap

Fidesz, élén Orbán Viktorral, fullasztó országot teremtett az elmúlt hat évben, a huszadik század elhasználódott pártjai körébe sorolható, s ez a baloldali formációkra még fokozottabban igaz – nyilatkozta Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Magyar Hírlap hétfői számában megjelent interjúban.

Hozzátette: a technikai koalíciókról született képzelgések kitalációk, torz agyszülemények, a Jobbik egyetlen párttal sem kíván szövetségre lépni semmilyen formában.

A pártelnök elmondta még, hogy elsősorban a parlamenti frakció élete változik meg a kongresszus után, mivel a frakció vezetését Volner Jánosra bízta. Volner János leadja az elnöki pozícióját a vállalkozásfejlesztési bizottságban, ezt a munkát pedig egy másik alelnök, Z. Kárpát Dániel veszi majd át – olvasható a Magyar Hírlapban.

Vona Gábor arról is beszélt, hogy továbbra is a keleti nyitást szorgalmazza a Jobbik: ennek jegyében Oroszországgal, Kínával, Törökországgal vagy éppen Indiával kell erősíteni Magyarország gazdasági kapcsolatait, de tárgyalni kíván Németország vagy az Egyesült Államok képviselőivel is. Szerinte a két nyugati nagyhatalommal kulcsfontosságú a jó együttműködés.

“Szeretnénk bebizonyítani immár a külvilág számára is, hogy a Jobbik egy nemzeti néppárt, amely konstruktív, kormányképes és komolyan vehető politikai erő”

– szögezte le a pártelnök.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »