Vona Gábor: Orbán egy kiégett ember, akit csak a korrupció és a foci érdekel

Forrai Richárd megjelenése a Fidesz sajtótájékoztatóján már önmagáért beszél, hisz akinek titkolnivalója van, az nem vonja magára a sajtó figyelmét – válaszolta Vona Gábor az N1TV Vona7 című műsorában arra a kérdésre, hogy vannak-e offshore-lovagok a Jobbikban. A párt elnöke folytatva gondolatatát hozzátette: sem a Jobbik képviselőinek, sem családtagjaiknak nincsenek offshore érdekeltségei, erről korábban írásban is nyilatkoztak.

 

 
A Jobbik elnöke elfogadhatatlannak tartja a miniszterelnök környezetébe tartozó személyek vagyonosodását, melyet átleng a korrupció bűze. Vona Gábor jól alszik, bár nem keres annyit, mint Andy Vajna, aki még álmában is percenként 11.500 Ft-ot tesz zsebre. A pártelnök a miniszterelnök személye kapcsán kifejtette, Orbán egy kiégett ember, akit két dolog érdekel: a korrupció és a foci. Véleménye szerint a magyar társadalomnak is fontos feladata lenne felráznia saját magát, és nem beletörődéssel figyelni az eseményeket.
  
A héten lemondott Schiffer Andrásról elmondta: minden nézetkülönbség ellenére emberileg és politikailag is nagyra tartotta és tisztelte, főképp az elvi politikája miatt. Hozzátette: a XXI.századi politikát ezek után egyedül a Jobbik képviseli hazánkban, a továbbiakban pedig hatékonyabban kell fölvállalnia a környezet védelmének ügyét a nemzeti néppártnak.
 
Vona a kárpátaljai magyarság helyzetét tragikusnak, az ukrajnai politikát pedig hisztérikusnak nevezte. A héten az ukrán titkosszolgálat bekérette Kovács Dezsőt, a Jobbik kárpátaljai szervezőjét, amiért Trianon-emléknapi rendezvényt akart tartani egy magyar zászlóval, melyen a „Kárpátalja” felirat volt. Vona Gábor azt mondta: nem akarnak feszültséget szítani, de a Jobbik továbbra is úgy gondolja, hogy biztosítani kell az autonómiát a kárpátaljai magyarságnak. Véleménye szerint orosz–amerikai mérkőzés zajlik Ukrajnában, ahol mindenki próbál sakkozni, de nem szabad hagyni, hogy akár az anyaországban, akár az elszakított területeken a magyar közösségek bárkinek a sakkbábujává váljanak.
 
A dalai láma interjújára reagálva – melyben a vallási vezető azt nyilatkozta, hogy nem szabad, hogy Európa és Németország arab országgá váljon – Vona Gábor elmondta: a kereszténység végét hozhatja el, ha a bevándorlással nem kezdünk valamit, a dalai láma képes volt a kérdés biztonság-és geopolitikai aspektusát is látni, melyet jó volna látnia a keresztény egyházaknak is.
 
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »