Vona Gábor: Mi készen állunk

Április 8-án véget érhet a félelem korszaka – ezzel tüzelte közönségét Vona Gábor a Jobbik évadnyitóján elmondott, nagyjából egyórás beszédében. A választás évének első igazán jelentős jobbikos rendezvényén, a kormányváltásra készülve a pártelnök határozottan kijelentette, hogy pártja készen áll. “Mi készen állunk arra, hogy április 8-án Magyarország szekerét egy másik irányba toljuk a magyar emberekkel közösen” – mondta.

Vona Gábor egyúttal lényegében programot hirdetett, hét területet is említett, amelyen “történelmi fordulatra”, valódi változásra van szerinte szükség.

Hírdetés

Elsőként a biztonság kérdését emelte ki, beleértve a hazai közbiztonságot éppúgy, mint a migrációt és a terrorizmust. Nem hagyta ki az alkalmat, hogy ezúttal is felidézze az elmúlt napok, hetek egyik legkényesebb témáját: “a kormánytól három éven keresztül azt hallhattuk elképesztő hangerőn, hogy Orbán Viktor Magyarországot migránsmentes országgá teszi, majd Altusz Kristóf elmondta a kormányfő őszödi beszédét”. Vona Gábor azt mondta, hogy ezzel szemben a Jobbik a nemzetközi egyezmények megtartásával, propaganda és melldöngetés nélkül, szépen csendben, de annál határozottabban megvédi majd Magyarországot a migrációtól, terrorizmustól és a kvótáktól.

Következett a demokrácia, amelyet a Jobbik elnöke szerint helyre kell állítani. “Fene nagy demokrata volt itt mindenki az elmúlt 16 éveben, de kormányon az egyik rendőrökkel lövetett a politikai riválisaira, a másik sajtóhiénákat és az Állami Számvevőszéket küldi rá” – mondta. Kiemelte, hogy szerintük “a demokrácia stílusa a nagyvonalúság”, miközben a Fidesznél ez éppen a gyengeség jele.

A beszéd közben az első jelentősebb tapsot a pártelnök akkor kapta, amikor a korrupció felszámolásáról kezdett beszélni. A korrupciót gyomnövénynek nevezte, amelyet irtani kell, ám – mint fogalmazott – “Orbán Viktor kertjében nemhogy gyomlálják, hanem nemesítik, sőt még ültetik is”. A Jobbik ezért kormányon felállítaná a korrupcióellenes ügyészséget és nem nevezte szégyennek azt sem, hogy az európai ügyészség segítségét kérjék.

Hosszasan beszélt Vona Gábor az elvándorlásról, amelynek megállítása érdekében “mindent” meg fognak tenni, de az oktatást és az egészségügyet is fejlesztenék. A változtatásra váró területek között említette a nemzetközi presztízsünk visszaállítását éppúgy, mint itthon a társadalmi összefogás megteremtését.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »