Vona Gábor – Fodor Gábor párharc lehet Gyöngyösön

Vona Gábor – Fodor Gábor párharc lehet Gyöngyösön

Könnyen lehet, hogy Fodor Gábor, a liberálisok elnöke indulhat el az MSZP és a Párbeszéd logója alatt április 8-án a gyöngyösi választókörzetben, már ha ezt így elvállalja – értesült a Magyar Nemzet.

A szocialisták elnöksége ugyanis hétfőn arra jutott, hogy a kérdésben döntésre jogosult választmánynak azt javasolják: ne szerepeljen Fodor Gábor a pártlistán, de az ő, illetve Bősz Anett egyéni jelöltségét akár támogathatják. Márpedig Fodor Gábor Gyöngyösön született és egyéniben is ott indult korábban; 1994-ben az SZDSZ színeiben győzni tudott, 1998-ban már csúnyán kikapott, azóta pedig nem mérette meg magát.

Az biztos, hogy az MSZP és a Demokratikus Koalíció megállapodása alapján Gyöngyösön a szocialisták adhatják az egyéni jelöltet, eddig úgy volt, hogy Hiesz György, a város polgármestere száll ringbe. Hiesz György azonban ma bejelentette: nem ő indul egyéni jelöltként a körzetben, majd könnyeivel küszködve azt is hozzátette, hogy kilép az MSZP-ből. Számára – mint mondta – egyedül Gyöngyös szolgálata a fontos, és azzal, hogy ezt a kampányt nem csinálja végig, talán többet tud tenni a városért. Szavai szerint a polgármesteri feladat, és a 2019-es önkormányzati választás lebeg a szeme előtt.

Az MSZP csak egy rövid közleményben reagált, “sajnálattal tudomásul vették” eddigi párttársuk döntését, egyúttal sok sikert kívántak neki polgármesterként és magánemberként.

Hírdetés

Azt nem tudni, hogy Hiesz György döntése összefüggésben áll-e Fodor Gábor esetleges elindításával, vagy a visszalépés terve már korábban megszületett benne.

http://mno.hu/

Gyöngyösön a Jobbik jelöltje a szintén helyi születésű Vona Gábor pártelnök, aki 2014-ben nagyjából 1 százalékkal, szám szerint 639 szavazattal maradt le a fideszes Horváth László mögött. A Magyar Nemzetnek most azt mondta, hogy neki egyedüli ellenfele a kormánypárti jelölt, hogy “indulnak mások is, az egy másik kérdés”. – Fodor Gáborral nekem nincs dolgom, eddig is Horváth László leváltásra készültem, sőt ezután még inkább egyértelműbb a képlet – mondta.

A Jobbik elnöke szerint Hiesz György felelős döntést hozott, hiszen egyéni győzelemre szerinte nem volt esélye, csak az ellenzéki szavazatokat osztotta volna meg. Ráadásul – mint Vona Gábor mondta – a város működése szempontjából is felelősségteljes volt a döntés, hiszen Gyöngyösön érdekes helyzet van, az MSZP-s polgármesternek egy fideszes és egy jobbikos alpolgármestere is van. – Fontos, hogy ne törje meg a kampány ezt a kényes egyensúlyt – közölte.

Vona Gábor elmondása szerint nagyon sok dologban nem értenek egyet Hiesz Györggyel, de ettől függetlenül tisztelik egymást és elismerik egymás eredményeit. Eddig is tudtak együtt dolgozni, és szerinte ez a jövőben is működni fog. – Soha nem úgy beszélgettünk egymással, mint riválisok, hanem mint két különféle pozícióban lévő ember, akinek kötelessége Gyöngyöst segíteni – fogalmazott. A Jobbik elnöke szerint “ahogy eddig is, úgy a jövőben is “minden segítsége Gyöngyösé”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »