Vona Gábor Facebook-bejegyzése: Vitára hívott ki a Fidesz, természetesen vállalom

Vona Gábor Facebook-bejegyzése: Vitára hívott ki a Fidesz, természetesen vállalom

Az egyik kormányhoz hű médium azzal támadta a Jobbik elnökét, hogy nem mert megjelenni Tusványoson, mivel félt a vitától Orbán Viktorral. Kissé furcsa ez a gondolatmenet, hiszen pont a miniszterelnök az, aki rendre elmenekült eddig a viták elöl. Elég csak az azóta már legendássá vált függöny mögé bújós esetét megemlíteni. Vona Gábor Facebook-posztjában reagált, melyet változatlan formában közlünk:

Tegnap az egyik fideszes portálon megjelent egy írás, amelynek címében öles betűkkel hirdetik a szörnyű értesülést: Szigetvári, Gyurcsány és Vona hidegrázást kap Erdélytől. Na, sok baromságot olvastam már, de hogy Erdély kapcsán összemosnak a baloldallal? Ez valóban unortodox.

Mivel évente 2-3 alkalommal járok Erdélyben, mivel már a 2004-es állampolgársági kampányban is részt vettem, amikor Fidesz még gyáva módon kihátrált, mivel az EMI táborban 2008 óta minden augusztusban – így idén is – előadást tartok, mivel többször jártam Székelyföldön az autonómiával kapcsolatos tüntetésen, ahol Semjén Zsoltot leszámítva soha nem találkoztam anyaországi pártelnökkel, így elég furcsának találtam ezt a hazugságot. Kiváncsi voltam, mivel indokolja a szerző a “hidegrázást”.

A válasz még döbbenetesebb volt. Azért – írja a szerző -, mert nem jelentem meg Tusványoson, vagyis nem vállalom a vitát a kormánnyal. Jaj, Istenem!

A helyzet az, hogy nem kaptam meghívást a szervezőktől. Ha kaptam volna, ott lennék, de nem kaptam, mert a fideszes szervezők nem mernek meghívni.

A helyzet az, hogy számtalanszor hívtam már ki a Fideszt és személyesen Orbán Viktort vitára. Nem én menekülök a vita elől, hanem ők.

A helyzet az, ha a szervezők jövőre lesznek elég bátrak ahhoz, hogy meghívjanak és szervezzenek egy vitát Orbán Viktorral, akkor természetesen én vállalom. És ott leszek. Sőt, ha már így alakult: ezúton vitára hívom a miniszterelnököt jövő nyáron Tusványoson!

A baj csupán az, hogy egy ilyen vitától mind a Fidesz, mind Orbán Viktort hidegrázást kap…

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »