Vona Gábor: a letelepedési kötvények árusítása biztonsági rést jelent az ország számára

Vona Gábor az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélgetett Kálmán Olgával az alaptörvény-módosításról, a betelepítési kvótákról és az egész Európát fenyegető terrorizmusról.

A Jobbik elnöke szerint közös felelősség, hogy megfelelő védelmet tudjanak adni Magyarországnak Brüsszellel szemben. Abban az esetben támogatják a kormány, a kötelező betelepítést lehetetlenné tevő alaptörvény-módosítást, ha ezzel együtt véget vetnek a letelepedési kötvényekkel való üzletelésnek is.

Vona Gábor úgy fogalmazott: a letelepedési kötvények körüli offschore hátterű, zavaros biznisz Magyarország biztonsági rése a terrorizmus irányából. Félmegoldásokat pedig nem tudnak támogatni

a szegény migránsokat és terroristákat megállítjuk a kerítéssel, a gazdag migráns vagy terrorista meg jöhet.

A Jobbik elnöke nem szeretné, ha a vereség szélén álló Iszlám Állam harcosai magyar letelepedési kötvények vásárlásával jutnának be legális módon az országba. Példákkal támasztotta alá, hogy többek között a terroristák kiszűrését is szolgáló négyes szűrőrendszer könnyen kijátszható, akár hamis dokumentumok beszerzésével is.

Mint már beszámoltunk róla, a Jobbik elnöke Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott négyszemközti megbeszélést az alaptörvény-módosításról kedden a parlamentben. A találkozót követő sajtótájékoztatón a legnagyobb ellenzéki párt elnöke elmondta: akkor tudják támogatni a javaslatot, ha a letelepedési kötvények értékesítése is megszűnik.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »