Vona: Bizalmi szálaknak kell helyreállnia

Vona: Bizalmi szálaknak kell helyreállnia

Semmiféle etikai beadvány nincs, amely indokolná Novák Előd párttagságának megszüntetését – mondta Vona Gábor pártelnök Magyarország élőben című műsorunkban.

A politikus szerint azután rendült meg a bizalom a Jobbik elnökségében Novák Előd iránt, miután a párt tisztújító kongresszusán közzétette alelnökjelölti szándéknyilatkozatát. A pártelnök megerősítette: Dúró Dóra, Novák Előd felesége továbbra is élvezi az elnökség bizalmát.

„Dúró Dóra nem azért a képviselőnk, nem azért az oktatási bizottság elnöke, nem azért a »valódi nemzeti konzultáció« egyik arca, mert Novák Előd felesége, hanem azért, mert alkalmas rá. S ebben a helyzetben én azt gondolom, hogy nekem az a feladatom és az a felelősségem, hogy őt segítsem abban, hogy túl tudjon jutni ezen a helyzeten emberileg és szakpolitikailag is. Én ezt meg fogom tenni, segíteni fogom őt, ami, még egyszer mondom, nem egyszerű helyzet, hiszen bizalmi szálaknak kell helyreállnia. Neki is meg kell tudni bízni abban a frakcióban, amelyik a férjét kizárta. A frakciónak is meg kell tudni bízni benne, tehát ez nem egy egyszerű emberi szituáció. Én azt gondolom, nekem vezetőként nemcsak akkor kell tudnom határozottnak lenni, amikor valakitől meg kell válnunk, hanem akkor is tudnom kell határozottnak lenni, amikor valakit meg kell tartanunk” – fejtette ki Vona Gábor.

Tekints meg a teljes beszélgetést:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »