Vona bejelentette, hogy Toroczkai alelnök lehet

Janiczak Dávidot, Ózd, Fülöp Eriket, Tiszavasvári és Toroczkai Lászlót, Ásotthalom polgármesterét nevezte meg Vona Gábor, a Jobbik elnöke a párt megüresedő alelnöki posztjaira saját jelöltjeként.

Az ellenzéki pártvezető az internetes N1 televízió Vona7 című pénteki műsorában közölte döntését a másfél hónap múlva esedékes tisztújítással kapcsolatban. Kiemelte, hogy Volner János, Z. Kárpát Dániel és Sneider Tamás jelenlegi alelnökök munkájára továbbra is számít az elnökségben. Jelöltjeiről szólva azt mondta: a „győztesek elnökségét” szeretné létrehozni.

Kifejtette: Janiczak Dávid képes volt többséget biztosítani maga számára az ózdi képviselő-testületben, és a várost fejlődő pályára állítani, Fülöp Erik pedig harmadjára szerezte meg az emberek bizalmát Tiszavasváriban, ahol a Rend és tisztesség program révén elkezdett „virágozni” a település. Vona Gábor Toroczkai Lászlóról szólva elmondta, hogy – noha egyetértett terveivel – kétszer is nemet mondott neki a felkérésre, végül harmadjára igent mondott.

Ásotthalom sikertörténet

A Jobbik elnöke sikertörténetként hivatkozott Ásotthalomra, amely szerinte rossz állapotú, konfliktusokkal terhelt település volt, Toroczkai László azonban második ciklusát százszázalékos támogatottsággal kezdhette meg. Értékelése szerint ez bizonyíték arra, hogy különböző ideológiával rendelkező emberek közé is lehet hidakat építeni, és meg lehet győzni arról, hogy a Jobbik programja a legjobb számukra.

Vona Gábor megjegyezte, tudja, hogy a tagság körében nemtetszést váltott ki, hogy három jelenlegi alelnök újrázását nem támogatja, ugyanakkor döntését átgondolta, és mind a kongresszuson, mind 2018-ban vállalja érte a felelősséget. A tisztújítást bizalmi kérdésnek minősítette, kifejtve: amikor róla szavaz a tagság, ezzel a „csomaggal” kell számolnia. Megismételte, hogy nem akar mindenáron elnök lenni. Méltatta, hogy Szávay István alelnök – aki bejelentette, nem indul újra a tisztségért – belátta, hogy döntése nem ellene, hanem valamiért született.

A Jobbik első embere múlt héten jelentette be, hogy a jelenlegi alelnökök közül Novák Előd, Apáti István és Szávay István újrázását – elnöki jogkörével élve – nem támogatja a tisztújításon. Novák Előd és Apáti István ugyanakkor jelezte, hogy meg kívánja méretni magát.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »