Vona: a választás tétje, hogy továbbra is kivándorlóország lesz-e Magyarország

Vona: a választás tétje, hogy továbbra is kivándorlóország lesz-e Magyarország

Az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje hétfői várpalotai sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Jobbik kormányra kerülése esetén egyebek mellett megreformálják az egészségügyet, differenciált nyugdíjemelést hajtanak végre, bevezetik a férfiak nyugdíjra való jogosultságát 40 év munkaviszonyt követően, valamint fellépnek a korrupció ellen.

Hangsúlyozta: pártja programja az emberek véleményének meghallgatását követően, azon alapulva íródott.

Az ellenzéki politikus cáfolta, hogy a párt kormányra kerülése esetén lebontanák a határzárt, szavai szerint éppen ellenkezőleg, határőrséggel erősítenék a védelmet.

Vona Gábor változásokat sürget az egészségügyben, hiszen mint mondta, egy közelmúltan történt felmérés szerint a magyar lakosság rossz egészségügyi állapotánál is lehangolóbb képet mutat az ágazatban dolgozók egészségügyi állapota.

Közölte: a GDP 7 százalékát költik Magyarországon az egészségügyre, miközben a fejlett országok átlaga 10 százalék. Az ágazatban dolgozók hivatástudata tartja még működésben az egészségügyet és az, hogy ha betegként valaki kórházba kerül, anyagilag hozzájárul az ellátásához – fogalmazott. 

A devizaadósokról szólva azt mondta, hogy a hitelek felvételkori árfolyamon történő forintosítását tervezik, mert ez jelentene megoldást az érintettek számára.

Vona Gábor felszólalt a korrupció ellen, és az elszámoltatás fontosságát hangsúlyozta. Közölte: pártja nem korrupt, a kormány hazugságokkal járatja le a Jobbikot.

Nincs a pártnak szégyellnivalója, ezért számtalanszor tartanak a jelenlegihez hasonló utcafórumokat, és ilyenkor lehetőséget adnak bárkinek arra, hogy kérdést tegyen fel – hangsúlyozta.

Akkor veszíti el a hitelességét egy politikus, “amikor nem mer az emberek szemébe nézni”, mint Orbán Viktor miniszterelnök – jelentette ki. 

A pártelnök Kepli Lajos, a térség országgyűlési képviselő-jelöltjének támogatására kérte a jelenlévőket. 

Közölte: ez a választás legalább két generációra eldönti Magyarország jövőjét, hiszen ha nem lesz kormányváltás, sokan elhagyják az országot.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »