Vona: A magyar gazdaság motorját akarjuk beindítani

Vona: A magyar gazdaság motorját akarjuk beindítani

Adó- és járulékcsökkentés, tiszta verseny, uniós források – egyebek között ezeket ígéri a Jobbik elnöke a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, ha kormányra kerülnek. Vona Gábor hónapról hónapra ismertetett, leendő kormányfői vállalásai között ugyanis most erre a szektorra vonatkozó elképzeléseit ismertette.

A pártelnök szerint nagyon sok párt ígért már ennek a szegmensnek rengeteget az elmúlt 27 évben, ám a mindenkori kormányok miatt végül rendszeresen csak csalódás lett a vége. Itthon szerinte így duális gazdaság alakult ki: vannak a tőkeerős multik és a tőkeszegény hazai kisvállalkozások. Ez egyrészt hazánk gazdasági versenyképességét is rontja, másrészt a magyar munkavállalók bérét is alacsonyan tartja. Pedig ez a szektor a magyar emberek 68 százalékát foglalkoztatja. Vona Gábor – ahogy fogalmazott – stratégia szövetséget ajánl nekik. – Mi a gazdaság motorját akarjuk beindítani – mondta.

Hírdetés

A Jobbik elnöke nyolc alapelvet rögzített, amelyek ennek a bizonyos stratégiai szerződésnek az alapját jelentenék:

A korrupció felszámolása, vagyis tiszta verseny;Kiszámíthatóság;Adó- és járulékcsökkentés;Bürokrácia csökkentése;Stratégiai szemlélet;Munkavállalók itthon tartása (ebben lehet nagy segítség a bérunió);Beszállítói hányad növelése;Az uniós források átterelése a hazai vállalkozásokhoz.

Sokkal kedvezőbb áron adta el a Jobbik az 1100 óriásplakátját, mint amennyiért azokat korábban megvásárolták – közölte a párt szóvivője. Mirkóczki Ádám konkrét összeget nem mondhatott, mert az – ahogy fogalmazott – üzleti titok. Annyi derült csak ki, hogy a plakátokat ugyanannak adták el, akitől korábban megvették, hiszen az eredeti adás-vételi szerződésükben benne volt, hogy a Jobbik harmadik félnek nem értékesítheti a reklámeszközöket. A vevő cégek lapunk tulajdonosához, Simicska Lajoshoz köthetők.A Pestisrácok.hu az eredeti szerződések közül (tehát a Jobbik vásárlásáról szólókról) a múlt héten nyilvánosságra hozott kettőt, azok nagyjából 130 milliós vételárról szóltak. Mirkóczki Ádám azonban ismét leszögezte, hogy a valós ár ennek többszöröse volt, hiszen külön szerződés vonatkozott a plakátok helyét biztosító földbérletekre, ahogy a karbantartásra is. Azért kényszerültek egyébként eladni, mert politikai hirdetéseiket a kormányhivatalok rendszeresen és folyamatosan letakarták, a letakarás költségeit pedig a Jobbikra hárították, majd pedig elkezdték a pártot táblánként 15 ezer forintos közigazgatási bírsággal is sújtani.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »