Vona: a Kliket fel kellene oszlatni, Balognak le kellene mondania

Minden eddigi kormány felelős azért, hogy az elmúlt 26 évben csökkent a pedagógusok anyagi és társadalmi elismertsége – jegyezte meg egy keddi budapesti lakossági fórum előtt tartott sajtótájékoztatón Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

A politikus arról beszélt: az államok sikeressége is függ attól, megbecsülik-e a pedagógusaikat, a keddi parlamenti vitanapról szólva pedig azt mondta, "két huszadik századi párt", a Fidesz és az MSZP múlt századi stílusú vitát folytatott, nem a probléma megoldásával, hanem azzal foglalkozva, hogy maguknál jobban sározzák be a másikat.

Mint mondta, meg kellene szüntetni azt a "szégyenteli helyzetet", hogy Magyarország régiós sereghajtó a nemzeti jövedelem oktatásra fordított arányában, hozzátéve, a 90-es években hat, 2003-ban 5,3 százalék volt ez a mutató, ma pedig évek óta négy százalék alatt jár.

Hozzátette: új helyet kellene találni a kormányzati struktúrában a "csúcsminisztériumba gyömöszölt" oktatásügynek, fel kellene oszlatni a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot (Klik), az arra szoruló iskolákat állami fenntartásban tartva, a többieknek lehetőséget adva, hogy visszakerüljenek az önkormányzatokhoz.

Szerinte Balog Zoltán miniszter körül – akinek, mint mondta, nem pluszforrások bevonása, hanem a terület pacifikálása, az esetleges lázadások elcsitítása a feladata – elfogyott a levegő, ezért neki le kellene mondania.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »