Von der Leyen: Az uniós népesség negyede megkapta legalább az első adag oltást

Von der Leyen: Az uniós népesség negyede megkapta legalább az első adag oltást

Az EU lakosságának negyede már megkapta az első adag koronavírus elleni oltást – közölte kedden a Twitteren Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke. Szerinte eddig több mint 150 millió ember kapott oltást az EU-ban, és hogy az európai vakcinázási program “kezd megtérülni”.

Von der Leyen azt is kijelentette, hogy az EU-nak júliusra elég oltóanyag áll rendelkezésére a felnőtt lakosság 70 százalékának beoltásához.

Az EU korábban elhibázott vakcinabeszerzései miatt alaposan lemaradt átoltottságban a többi nyugati országtól. Az Egyesült Királyságban az átoltottság aránya 50 százalék felett jár, az USA-ban 44 százalék felett, Magyarországon pedig 41 százalék felett.

Hírdetés

Másrészt, a 150 millió beoltottról szóló megállapítás némiképp sántít, hiszen az EU népessége Nagy-Britannia távozása után 444 millió fősre csökkent, annak a negyede pedig  111 millió fő…

Vaccination is gaining speed across the EU: we have just passed 150 million vaccinations. A quarter of all Europeans have had their first dose. We’ll have enough doses for vaccinating 70% of EU adults in July. pic.twitter.com/j5ZdOukSrg — Ursula von der Leyen (@vonderleyen) May 4, 2021

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »