Volt TV2-s lett a főszerkesztő az Origónál

Tartalomért felelős igazgató lett György Bence az Origo–NWM csoportnál. Egyben ő lesz az Origo új főszerkesztője is.

„A cél a piacvezető szerep” – mondta a frissen kinevezett György Bence a Kreatívnak adott interjújában. Az Origo–NWM csoport tartalomért felelős igazgatójaként a VS.hu, a We Love csoport és az Origo tartalmáért fog felelni, utóbbinál főszerkesztő is lett (Pálmai L. Ákos, aki 2014 nyara óta látta el az Origo főszerkesztői feladatait távozik a cégcsoporttól), míg előbbieknél a főszerkesztőkkel lesz kapcsolatban. Indoklása szerint tévés múltja és online újságírói, valamint vezetői tapasztalatai miatt nevezték ki a pozícióba. Az Origo sem ismeretlen számára: 2001 és 2003 között majd’ három évig vezette a hírrovatot – igaz, az még egy maihoz képest másik Origo volt. György Bence 2004-től tizenegy éven át a TV2-nél felelős szerkesztő, majd a hírműsorok vezetője, végül program- és hírigazgató.

György március 21-én, hétfőn kezd új munkakörében. „Jelenleg a stratégiaalkotás zajlik, ebbe most én is beszállok, a közeljövőben minden kiderül majd” – jelentette ki az interjúban a tartalmi igazgató és főszerkesztő, aki augusztusban még a szintén kormányközelinek mondott Faktor.hu-t alapította meg és vezette mostanáig. A Faktortól Gábor László főszerkesztőt (a TV2 Tények korábbi főszerkesztőjét) is magával viszi az Origo–NWM csoporthoz, aki helyettese lesz az Origónál. Mást viszont nem hoz el az állítása szerint napi százezer látogató fölött teljesítő online hírportáltól és amiatt sem bánkódik, hogy nem az Andy Vajna-féle TV2-nél folytatja.

Mint ismeretes idén februárban zárult le a tranzakció, amelynek eredményeként összeolvadt a New Wave Média és az Origo csoport. Ezzel létrejött az ország egyik vezető online médiaportfóliója, melynek legismertebb márkái az Origo mellett a VS.hu hírportál, a We Love tematikus oldalak és a Köpönyeg.hu. Száraz István az Origo–NWM csoport vezérigazgatója az MTI-vel közölte: az összeolvadás után létrejött portfólió ötből négy internetezőt ér el, ami kiemelkedő erőt képvisel a médiapiacon. Az új vezetők kinevezésével az a céljuk, hogy ezt a pozíciót megerősítsék, és az Origo legyen a leggyorsabb és legmegbízhatóbb online hírforrás. Cégcsoport szinten a tartalomgyártás folyamatainak racionalizálása, a különböző identitású, karakterű szerkesztőségek összehangolt működtetése az elvárás Száraz szerint. „Komoly kihívás mindkettő, de meggyőződésünk, hogy György Bence a megfelelő ember erre a feladatra, nem utolsó sorban azért, mert ő már vezetett hasonló nagyságú szervezetet. Köszönettel tartozom Pálmai L. Ákosnak az Origo most leköszönő főszerkesztőjének az utóbbi másfél évben végzett eredményes munkájáért” – zárta szavait Száraz.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »