Volt egyszer egy november 17.

Hírek –  Esélylatolgatás a rajtvonalon – Kolek Zsolt összefoglalója a 2020. február 29-én megvalósuló parlamenti választások tudnivalóiról.

Interjú – Radi Anita Buza Zsolt református lelkésszel készített beszélgetést, aki feleségével idén augusztustól a Pozsonyi Református Egyházközség lelkipásztora, s most készülnek a beiktatásukra.

Piac – Kielégíthetetlen vágyaink – 2007-től magasabb a szlovákiai átlagpolgár reáljövedelme, mint 1989-ben volt, mégis az emberek 82%-a szerint nem élünk jobban.

Háttér – N. Gyurkovits Róza írása a 30 évvel ezelőtti eseményekről

Téma – Sátoraljaújhely

Múltunk: Popély Gyula: Pozsony és Kassa elrablása 1919-ben (II.)

Riport: Kulcsod, a vízsodorta históriák következő állomása

Hírdetés

Kultúrtörténet: Az első magyarul írt vers megtalálója
Őstörténet:
A kereszténnyé váló magyarság

Tájaink –  Egressy Béni Fesztivál – ahová jó eljönni. Zsolna, Trencsén, Besztercebánya, Nagyszombat megye valamennyi egészségügyi szolgáltatója és páciense számára ingyenesen elérhető a www.objednatvysetrenie.sk oldal, mely magyarul is működik, csak rá kell csatlakozniuk az orvosoknak, hogy a szolgáltatás elérhető legyen a betegeknek. Hová menjen a komáromi beteg? Segíts, hogy segíthessünk! – létrehozták a Jótékonysági licit Dorkáért közösségi oldalt. Aki itt tanul, el is tud helyezkedni az egészségügyben. Milyen lesz az új Vödric, Pozsony egyik legrégebbi városnegyede? Sokszor kis dolgok tesznek naggyá – faluriport Zétény polgármesterével, Kukó Miklóssal. Közösen tenni Gömörért és Nógrádért – közösségi találkozót rendezett Bódi László, aki nemzetközi értékesítőként dolgozik, s munkájából kifolyólag sokat utazik. Jubilált a Gömöri Kórustalálkozó, melyet tizedik alkalommal szervezett meg a Csemadok Rimaszombati Alapszervezete. Krisztián és szerető szülei, a nagyölvedi Korcsek házaspár. Önálló műsorral jelentkezett a Sendergő.

Kávézó  Ketogén diéta – az epilepszia ellenszere? Együnk naponta hagymát!

Barangoló – Breznóbányától Selmecbányáig.

Életmód – Használtan is szép és viselhető.

Íz-lelő – Sült tarja almás-szőlős párolt káposztával. Mézes krémes.

Szurkoló – Kijut Magyarország az Eb-re? Fiatalokra épít a dunaszerdahelyi kézilabda.

A TV műsor 2019. november 22-ig szól. A keresztrejtvényben Mahatma Gandhi gondolatát fejthetik meg. A hátlapon Jóka plébániatemploma látható.

Keresse az újságárusoknál, vagy rendelje meg a lapot ITT.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »