Volner: tárgyalásokat kezdtünk a Mi Hazánkkal

Sneider Tamás már májusban figyelmeztette Volner Jánost, hogy a kiszorítását készítik elő a pártban – erről beszélt a pártból nemrég kilépett alelnök a sajtótájékoztatóján. Volner János hozzátette: Vona Gábor is az ő távozásán dolgozott.

A történet még május 29-re nyúlik vissza, amikor is Dúró Dórát kizárta a parlament, közvetlenül a Jobbik tisztújítása után. Volner János elmondta: már akkor elindult a szervezkedés arra, hogy őt is „kivégezzék” a Jobbik-frakcióból. Mint mondta, két nappal a Dúró Dórás ülés után telefont kapott a frissen megválasztott elnöktől, Sneider Tamástól. Az elnök arról tájékoztatta telefonon, hogy az ő frakcióból való kizárására is szervezkedés indult el a Jobbikon belül.

Ekkor nemcsak neki, de a pártigazgatónak, Szabó Gábornak is levelet írt, amiben közölte: mindent meg fog tenni a saját védelme érdekében, ami pedig „nem lesz kevés”. Sneider Tamás ekkor felkereste, és már arról tájékoztatta, hogy nincs semmiféle veszély, nyugalomra intette. Volner azt mondta: ebből is látszik, hogy ez a szándék már májusban megfogalmazódott, és nem az egyéb Facebook-posztjaival van kapcsolatban. A következő hónapokban azt érezte, próbálják elszigetelni a frakción belül.

Hírdetés

Így érkeztek el októberhez, amikor levelet írt, amelyben párton belüli tisztújítást kezdeményezett. Itt készült volna átvenni a vezetést, mert a Jobbik vezetése az LMP-vel való stratégiai szövetségkötésre készült. A párt pedig azért függesztette fel tagságát, hogy ne tehessen előkészületeket ennek érdekében – fogalmazott Volner.

Mint mondta, Vona Gábor és az elnökség megmaradt tagjai állnak az ő kiszorítása mögött, merthogy Vona még mindig szerepet játszik a Jobbik életében. Volner úgy véli, a Jobbik volt elnöke a 21. századi ellenzék vezéreként szeretne visszatérni a politikába.

Tárgyalnak a Mi Hazánkkal

A független országgyűlési képviselő arról is beszélt, hogy tárgyalásokat kezdtek a Mi Hazánk Mozgalommal, viszont még nem dőlt el, hogy csatlakoznak-e Toroczkai László és Dúró Dóra vezette párthoz.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »