Volner szerint annyira utálják már a magyarok Orbánt, hogy erre rámegy a kvótanépszavazás

Volner János Facebook-bejegyzése:

Orbán Viktoré lesz a világ legdrágább zakója? Drágább, mint a Brexit-kampány!

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy az Orbán Viktor által magabiztosan kezdeményezett kvótanépszavazási kampány érvénytelen lesz. Ha ez bekövetkezik, rövidesen azt is elmondhatjuk, hogy Orbán Viktor 15 milliárd forintért készíttetett egy zakót magának. Az Önök pénzéből, persze…

Orbán Viktor az elején még önbizalomtól duzzadóan indította el a népszavazási kampányt. Nem egyeztetett előzetesen más politikai pártokkal, mert nem akarta a népszavazási kampányt pártok felett álló nemzeti üggyé tenni. Kár. Mennyire jó lett volna, ha ebben a fontos kérdésben Orbán Viktor képes lett volna felülemelkedni önmagán és másokkal összefogva, közösen kérni a magyar néptől a támogatást. Akkor gond nélkül összejött volna, akkor a szavazók pártállástól függetlenül szívesen elmentek volna nemet mondani és akkor a mi, jobbikos aktivistáinkat sem utasítanák ridegen vissza, amikor a népszavazási kampányban agitálnak. De Orbán csak magának akarta a sikert. Biztos volt abban, hogy a magyar társadalom nem csupán nem akar migránsokat, hanem szavazni is fog róla, és ha szavaz róla, az majd a kezdeményező, azaz Orbán Viktor személyes sikere lesz. Azonban egyre inkább úgy tűnik, Orbán csúnyán elkalkulálta magát három dologban:

1. A magyar emberek mégsem olyan ostobák, mint amilyennek nézi őket. Látják, hogy a népszavazásnak semmiféle kötelező ereje nem lesz.

2. A magyarok milliói sokkal jobban utálják Orbán Viktort és mészároslőrincestül, habonyostul, mint amennyire ő gondolná.

3. Hiába az adófizetők pénzéből felpumpált Habony-Vajna médiabirodalom és az Orbán Viktor pápai audienciáihoz legkevésbé sem illő pornós-celebes tuning, a társadalom megnyeréséhez már ez is kevés lesz.

Érdemes megvizsgálni a népszavazási kampányt költségoldalról is. Bár a ránk kényszerített kötelező betelepítés elsöprő társadalmi elutasítása nyilvánvaló tény, Orbán Viktor 15 milliárd forintot költ az adófizetők pénzéből. Ez az összeg több, mint amennyit a Magyarországénál hat és félszer nagyobb lélekszámú és hazánknál sokkal gazdagabb Nagy-Britanniában összesen költöttek a Brexit-kampányra.

Ha már briteknél tartunk, érdemes megvizsgálnunk az ottani gyakorlatot. David Cameron a számára kudarcot hozó népszavazási kampány végén önként lemondott a miniszterelnökségről, ahogyan az Európában szokás. Attól tartok, nekünk nem lesz ilyen szerencsénk. Ha a magyar népszavazási kampány érvénytelen lesz, Orbán Viktor elfehéredett ujjakkal fogja majd az asztal szélét, a világ legdrágább, 15 milliárd forintos zakójában.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »