Volner: jövő év elejére kikecmergünk ebből a helyzetből

Válságtervet hajt végre gazdasági területen a Jobbik, az alelnök szerint takarékoskodással és az állami támogatásokból vissza fogják tudni fizetni az ÁSZ-bírságot. Volner János azt tagadta, hogy Simicska Lajos anyagilag támogatta volna a Jobbikot, ugyanakkor azt ígérte, a jövő év elejére ki fognak evickélni a nehéz anyagi helyzetből.

Természetes folyamat, hogy egy elvesztett választás után a vesztes párt népszerűsége csökken- magyarázta az ATV Start című műsorában Volner János a friss közvélemény-kutatási adatokat, melyek szerint támogatói egyharmadát elbukta a Jobbik a választás óta. A párt alelnöke közölte: elnökük, Sneider Tamás szeptemberben bemutatja a Jobbik új stratégiáját, amely a szabadság eszméjére fog alapozódni.

A Fidesz ugyanis az utóbbi években az életet minden területen, főleg a szabadságjogoknál korlátozza, tette hozzá. Elvileg egy gondoskodó államot hozott létre, gyakorlatilag azonban egyre jobban behatol a gazdaságba, és a családok életébe, és a saját képére igyekszik formálni az országot, vélekedett a politikus. Hozzátette: ezért mindenkinek jól felfogott érdeke, hogy ne egy Erdogan-féle törökországi modellt kövessünk, hanem az ország demokratikusan működjön, az európai hagyományokhoz tartozzon, és biztosítsa a gazdaság versenyképességét.

Hírdetés

Volner azt tagadta, hogy Simicska Lajos anyagilag támogatta volna a Jobbikot, ugyanakkor azt ígérte, a jövő év elejére ki fognak evickélni a nehéz anyagi helyzetből. Takarékoskodni fognak, és az állami támogatásból visszafizetik az ÁSZ-nak a bírságot, közölte.

A Magyar Hírlap szerint a Jobbik nincs tisztában a saját anyagi kérdéseivel, és egymásnak teljesen ellentétes kijelentéseket tesznek a párt helyzetéről. Erre Volner János nem reagált.

A rendőrök alacsony fizetésével kapcsolatban azt mondta: az ország biztonsága néhány milliárd forinton nem múlhat. A Jobbik alelnöke közölte: nagy a leszerelési hullám a rendőrségnél, sokan már 2-3 év után elhagyják a pályát az alacsony bérek, a túlhajszoltság, és a stressz miatt. Sokan mennek ki külföldre dolgozni, de a társadalom minden szférájában igyekeznek elhelyezkedni. Népszerű a multiknál a biztonságőri állás, ahol akár nettó 80-100 ezer forinttal is több pénzt kaphatnak, magyarázta a politikus. Megjegyezte, fennállhat a veszélye, hogy felerősödik így a korrupció is, azoknál, akik ilyen útra csábíthatóak. Az utcákon dolgozó tiszthelyettes rendőrök nagy része a napi megélhetés problémájával küzd, tette hozzá Volner.

atv.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »