Vizsgálódnak a magyar szurkolók miatt

Vizsgálódnak a magyar szurkolók miatt

Vizsgálódik az UEFA a magyar szurkolói rendbontások miatt.

Vizsgálatot indított az Európai Labdarúgó-szövetség, amiért a magyar szurkolótáborban többen görögtüzeket gyújtottak és tárgyakat dobáltak a nézőtérre, amikor a magyar válogatott egyenlített az Izland elleni mérkőzés hajrájában. Az UEFA fegyelmi bizottsága kedden határoz az ügyben.

Marseille-ben egyébként két magyar szurkolót szállítottak kórházba a mérkőzés után túlzott alkoholfogyasztás miatt, négy magyar drukkert pedig pirotechnikai eszközök használata, maszk birtoklása, illetve garázdaság és verekedés miatt állítottak elő a francia egyenruhások. Akadt dolga tegnap a Marseille-i magyar konzuli irodának is.

„A meccs előtt a magyar szurkolók elsősorban útvonallal, parkolással, belépőjegyekkel kapcsolatos információkról érdeklődtek telefonon. A mérkőzés után pedig többen jelezték, hogy feltörték az autójukat, feltörték például P+R parkolóban álló autójukat is. A rendőrségi jegyzőkönyv felvétele során a kollégák természetesen segítettek a tolmácsolásban. Ezenkívül még azt tudom elmondani, hogy két főt szállítottak kórházba túlzott alkoholfogyasztás miatt és négy főt tartóztattak le: egyet pirotechnika és maszk birtoklása, kettőt garázdaság, egyet pedig stadionbeli verekedés miatt. A meghallgatások a mai nap folyamán, illetőleg hétfőn reggel lesznek” – közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »