Vizsgálják a fővárosi korrupciós botrányt

Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes vizsgálatot rendelt el a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. szerződéskötései ügyében.

A főpolgármester-helyettes kedden az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta, „azonnali, teljes, részletekbe menő” vizsgálatot rendelt el annak érdekében, hogy kiderüljön: történt-e bárminemű jogsértés. A vizsgálat lezárultával az eredményéről tájékoztatni fogják a közvéleményt – tette hozzá.

Hétfő reggel a Mandiner portál írt arról, hogy korrupciós botrányban érintett az FKF: a szervezet tanácsadójának játszottak ki egy sokmilliós tendert.

Röpködtek a milliók a havernak

A Mandiner értesülései szerint a vezérigazgató közeli ismerőse, egy a közterület-fenntartónál korábban informatikai tanácsadóként dolgozó férfi cége „többszörösen is törvényszegő módon” jutott sokmilliós megbízáshoz, amelynek keretében összesen nettó 350 ezer forintos napidíjért adhat tanácsot három szakértő.

Azt írták, a 17,5 milliós keretösszegű kiírásban még azt sem szabták meg, hogy legalább hány órában kell tanácsot adni, továbbá a közbeszerzés iratainak hivatalos közzétételét is elmulasztották. Kiemelték, hogy a férfi még a közbeszerzési pályázat előtt személyesen egyeztethetett a pályázati feltételekről az igazgatóval.

Nyerőszéria

A Mandiner azt is megjegyezte, hogy a korábban az FKF ügyviteli rendszerének tanácsadójaként dolgozó férfi vállalata „a mostani korrupciós ügyön túl a főváros tulajdonában álló cégnél valóságos nyerőszériát tudhat magáénak”.

A Mandiner cikkére az FKF hétfő délután úgy reagált, a cég a törvényi előírásoknak megfelelően működik, kötötte és köti meg szerződéseit. A cikk miatt „természetesen meg fogjuk tenni a megfelelő lépéseket” – írta a vállalat válaszában.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »