Vizsgálja a FIFA a magyar szurkolók rendbontását a Wembleyben

Vizsgálja a FIFA a magyar szurkolók rendbontását a Wembleyben

A csoportunk egyik másik mérkőzését, az albán–lengyelt is, az félbe is szakadt.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vizsgálja az angol–magyar és az albán–lengyel világbajnoki selejtezőmérkőzéseken történt rendbontásokat.

„A FIFA jelenleg elemzi a kedd esti találkozók jelentéseit, hogy az alapján hozza meg a megfelelő intézkedéseket. A FIFA határozottan elítéli az Anglia–Magyarország és az Albánia–Lengyelország mérkőzésen történteket, mert továbbra is elutasítja az erőszak és a megkülönböztetés minden formáját” – áll a FIFA közleményében, amely leszögezte, zérótoleranciát alkalmaz az ilyen „irtózatos viselkedéssel” szemben.

A Wembley Stadionban nem sokkal a kezdés után verekedés tört ki a vendégszektorban a szurkolók és a rendőrök között. A rendőrség közleménye szerint akkor robbant ki a „kisebb rendbontás”, amikor a hatóság emberei behatoltak a szektorba, hogy előállítsanak egy drukkert, aki rasszista jelzőkkel szidalmazott egy rendezőt. A rend rövid idő belül helyre állt.

A rendbontásról videót ebben a cikkünkben talál.

Hírdetés

A két szövetségi kapitány, Marco Rossi és Gareth Southgate nem kívánt reagálni a lelátón történtekre, erről itt olvashat bővebben.

A pályán pedig ez történt.

Az ugyancsak I csoportban rendezett tiranai összecsapáson még súlyosabb incidens történt, ugyanis

közel negyedórára félbeszakadt a mérkőzés.

A mindkét válogatott szempontjából sorsdöntő találkozón az albán szurkolók feldühödtek, amikor a lengyelek megszerezték a vezetést a 77. percben, és üvegekkel dobálták a vendégjátékosokat, ezért hosszú ideig állt a játék.

A magyarokat szeptemberben két zárt kapus mérkőzéssel büntette a FIFA az angolok elleni rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt, de a büntetés felének végrehajtását felfüggesztette. Amennyiben most is elmarasztaló ítélet születik, könnyen életbe léphet a második találkozóra vonatkozó büntetés. Az első zárt kapus meccsét már lejátszotta a magyar csapat, ugyanis múlt szombaton üres lelátók előtt fogadta Albániát.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »