Vizsgálatot kezdeményeznek Habony repülése miatt

Vizsgálatot kezdeményeznek Habony repülése miatt

A letelepedésikötvény-biznisz egyik offshore forgalmazójával ment hongkongi helikoptertúrára Habony Árpád. Az Együtt adóügyi vizsgálatot kezdeményez a miniszterelnöki bizalmas ellen.

Nemcsak az ibizai luxuspartit, a milliós hongkongi helikoptertúrát is szereti Habony Árpád. A 444.hu azt írja: a miniszterelnök bizalmasa barátnőjével és egy hongkongi bankárral közösen vett részt a csaknem egymillió forintos légi városnézésen. A bankár egyébként a több száz milliárdos letelepedésikötvény-biznisz egyik forgalmazója, és egy Kajmán-szigetekre bejegyzett offshore-vállalkozás tulajdonosa.

A hasonló helikopteres repülések adatai általában titkosak, a túrát szervező cég honlapját azonban rosszul állították be, így derült ki Habony Árpád luxusprogramja.

Szigetvári vizsgálatot kezdeményez

Adóügyi vizsgálatot kezdeményez Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke Habony Árpád helikopterezése miatt. A politikus azt hangoztatta: a miniszterelnöki bizalmas ezt is korrupt pénzből, a fideszes szívességkereskedelem részeként tehette meg, mert a Rogán–Habony-klán bevonta a hongkongi üzletembert a magyar letelepedési kötvények forgalmazásába. Az ellenzéki párt szerint ez egy újabb bizonyíték arra, hogy a letelepedési kötvények rendszere elfogadhatatlan, a forgalmazókkal kötött szerződéseket pedig azonnal fel kell mondani.

„Ez is adófizetői pénzen megvalósított korrupció, amely ellen a rendőrségnek is el kellene járni, de az adóhatóságnak mindenképpen meg kellene vizsgálnia. Ezért követeljük, hogy az adóhatóság indítson vizsgálatot, ezt kezdeményezni is fogjuk, és egyébként a gazdasági bizottságnak be kellene szüntetnie ezt a megoldást, amelynek csak kára van a magyar adófizetők oldalán, és semmi haszna a magyar állampolgárok oldalán” – fejtette ki Szigetvári Viktor.

A DK is felfüggesztést követel

A Demokratikus Koalíció is a letelepedési kötvények árusításának azonnali felfüggesztését követeli. A Gyurcsány-párt szerint addig ne adjanak el további papírokat, amíg ki nem derül, hogy a 100 milliárdos profitú üzletből mennyi pénz jutott Habony Árpádnak vagy Rogán Antalnak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »