Vizsgálat az OĽaNO képviselője ellen

Vizsgálat az OĽaNO képviselője ellen

Titkosított információk kiszivárogtatásával gyanúsítják az OĽaNO képviselőjét, Jaroslav Naďot, aki korábban a védelmi minisztériumban dolgozott. Ő állítja, nem követett el bűncselekményt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság igazolta a héten, hogy a  Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) eljárást indított az OĽaNO képviselője ellen. Titkosított információ kiszivárogtatásával gyanúsítják.

„A nyomozó szerint a gyanúsított az ország érdekeire hivatkozva hozzáférést kért titkosított információkhoz, amelyeket aztán másoknak adott tovább”

– áll a rendőrség nyilatkozatában. Naď jogi képviselője Daniel Lipšic volt belügyminiszter.

Hírdetés

Naď tavaly lépett be az OĽaNO-ba. Ezelőtt a NATO szlovákiai delegációjának volt a tagja, valamint a védelmi minisztérium egyik szekciójának volt a főigazgatója. Igor Matovič, az OĽaNO elnöke szerint a Naď elleni eljárás csupán a katonai hírszerzés elnökének, Ján Balciarnak a bosszúja, akiről Naď azt állította, hogy nem tudja hitelesen bizonyítani, miként tett szert többtucatnyi ingatlanjára.

Peter Pellegrini (Smer) miniszterelnök az üggyel kapcsolatban találkozni akar Balciarral, péntekre pedig a rendkívüli biztonsági tanács összehívását is kilátásba helyezte. 

Naď politikai színjátéknak nevezte a történteket. Megerősítette, hogy jogi képviselője Lipšic lesz, valamint elmondta, telefonját is lefoglalták. Meghallgatására ma kerül sor, bővebb tájékoztatást is mára ígért.

„Meggyőződésem, hogy nem sértettem meg a törvényt” – mondta Naď azzal, hogy pusztán feltett egy kérdést, amire nem kapott választ. Elmondása szerint, amióta belépett a politikába, minden lehetséges módon megpróbálták hitelteleníteni. 

Az OĽaNO elnöke kiáll Naď mellett. Szerinte az ügy mögött az áll, hogy a maffián lassan úrrá lesz a pánik, és fél, hogy a választás után már nem ők fogják kormányozni az országot.

(szh, DenníkN)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »