Vizoviczki és társa levegőnek nézték az újságírókat

Vizoviczki és társa levegőnek nézték az újságírókat

Nem válaszolt az újságíróknak a diszkópápa. Vizoviczki László nyomkövetővel érkezett a bíróságra. Egykori pénzügyi felügyelője sem volt beszédesebb, amikor a sajtó arról faggatta, hogy miért vádolta korrupcióval Rogán Antalt.

Nem volt beszédes kedvében Vizoviczki László a Fővárosi Törvényszéken. A diszkópápa bilincs nélkül érkezett a bíróságra, egy hónapja van szabadlábon, 250 millió forintos óvadék ellenében került házi őrizetbe, a nyomkövetőt a zokni alá rejtette. Mivel vagyonát zárolták, valaki másnak ért meg negyedmilliárdot a szabadulása. Hogy kinek, azt a hatóságok nem vizsgálhatták, őt magát pedig hiába kérdeztük.

Vizoviczki Lászlót és társait adócsalással vádolják. A negyedrendű vádlott D. Róbertné, aki a mulatók forgalmát felügyelte. Az asszony a nyáron hosszú interjút adott a Jobbikhoz közel álló Nemzeti 1 online TV-nek. Azt állította, hogy a diszkópápa korrumpálta Rogán Antalt, amikor a fideszes politikus Budapest belvárosának polgármestere volt.

Hírdetés

A terhelő interjúra hivatkozva egy magánszemély vesztegetés gyanújával feljelentést tett, amelyet az ügyészség elutasított. A vádhatóság arra hivatkozott, hogy D. Róbertné korábban mást mondott. 2013-ban az ügyészeknek az asszony azt vallotta: nem tud arról, hogy Vizoviczki László bárkit is megvesztegetett. D. Róbertné számít arra, hogy eljárást indítanak ellene.

Rogán Antal jogi képviselői rágalmazásért jelentették fel D. Róbertnét. Hamis vád miatt viszont nem indíthatnak ellene eljárást.

„A hamis vád bűntettét az követi el, aki mást, hatóság előtt, bűncselekmény elkövetésével hamisan vádol. A bűncselekmény megvalósulásához az szükséges, hogy hatóság előtt történjen, így például rendőrség, ügyészség, bíróság vagy egyéb hivatalos szerv előtt. Amennyiben valaki nem hatóság előtt vádol mást hamisan bűncselekmény elkövetésével, hanem például a médián keresztül, nem a hamis vád, hanem más bűncselekmény, például rágalmazás vagy becsületsértés jöhet szóba” – mondta Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Ha az asszony a bíróságon megismétli azt, amit a kamera előtt mondott, akkor már indulhat ellene eljárás hamis vádért. Ezt az ügyészség Portik Tamás esetében meg is tette, mert az egykori olajmaffiózó bíróságon vádolta meg korrupcióval Rogán Antalt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »