Vizesgála a Duna Arénában

Vizesgála a Duna Arénában

Hamarosan véglegessé válik a Vizesgálán szereplő sztársportolók hosszú névsora – az viszont már biztos, hogy a legnagyobbak ott lesznek az Aréna medencéjében. Sok más nagyágyú mellett találkozhat a közönség Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszóval, Kozák Danuta ötszörös és Szabó Gabriella háromszoros olimpiai bajnok kajakozókkal, Verrasztó Evelyn Európa-bajnok úszóval, Gangl Edina Európa-bajnok vízilabdázóval, Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakozókkal, Kásás Tamás és dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázókkal, illetve Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes úszóval.
A műsorszámok között csillagszóróúszás, kajakfutam, szinkronúszás-bemutató, SUP-bemutató, kajakpóló-mérkőzés, sárkányhajó-bemutató és vízilabdameccs is szerepel,

Hírdetés

illetve fellépnek a világhírű Rippel fivérek.

A Vizesgálán ezúttal nem csak a sztárok vehetik birtokba a medencét: a showműsor előtt egy úszóversenyre is sor kerül, amelyre bárki nevezhet edzettségi szinttől függetlenül, 500, 1500 és 3000 méteres távokra. A távok teljesítésével Ötpróba-pontok szerezhetők. (Az Ötpróba az ország egyik legnagyobb, mintegy 20 ezer tagot számláló szabadidősport-közössége. Az ötpróbázók a rendszeres sportolás jutalmaként pontokat szerezhetnek, amelyeket később értékes sportfelszerelésekre válthatnak be.)

Az úszóversenyre nevezők részt vehetnek egy ingyenes kardiológiai szűrésen is, melyet dr. Merkely Béla, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója, egyetemi tanár, az MTA doktora és kiváló szakemberekből álló csapata végez el. A Vizesgála szervezői ezzel szeretnék felhívni a figyelmet a rendszeres sportorvosi vizsgálatok jelentőségére. Hogy ez mennyire fontos téma, azt éppen Dr. Merkely Béla bizonyította be néhány évvel ezelőtt, amikor Szivós Márton világbajnok vízilabdázó életét sikerült megmentenie egy gyors beavatkozással. Neki köszönhetően Szivós az idei Vizesgálára már makkegészségesen érkezik.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »