Vizes vb: Betlehem Dávid hetedik, Rasovszky célfotóval kilencedik 5 kilométeren

Vizes vb: Betlehem Dávid hetedik, Rasovszky célfotóval kilencedik 5 kilométeren

Rasovszky Kristóf címvédőként a kilencedik helyen zárta a nyílt vízi úszók 5 kilométeres távját a budapesti vizes világbajnokságon, a Lupa-tavon, míg Betlehem Dávid remek teljesítménnyel a hetedik helyet szerezte meg. A távot a német Florian Wellbrock végig az élmezőnyben haladva nyerte meg.

A 6 kilométeres csapatversenyen célfotóval elért ezüst után Rasovszky Kristóf címvédőként várta az 5 kilométeres nyílt vízi úszás Lupa-tavon rendezett döntőjét, amelyben még Betlehem Dávid is indult a magyaroktól.

Hírdetés

A futamon az ukrán Mihajlo Romancsuk rögtön az élre állt, míg a 2019-es világbajnok magyar Rasovszky és Betlehem is a mezőnnyel együtt haladt, majd a címvédő próbált ritmust váltani és menni az élmezőnnyel, s a táv felénél 16.5 másodperces hátránnyal a tizedik helyen haladt, míg tőle egy hellyel, de több mint tíz másodperccel maradt el Betlehem Dávid.

Bő másfél kilométerrel a vége előtt Rasovszky feljött a hetedik helyre, de 33.4 másodpercre nőtt a hátránya, az utolsó kilométert pedig egyperces hátránnyal kezdte a hetedik helyen, míg Betlehem 1:06.2-vel haladt kilencedikként, miközben az élen már csak Wellbrock és Paltrinieri küzdött egymással, végül Wellbrock négy másodperces előnnyel győzött, a harmadik helyen Mihajlo Romancsuk ért célba. Betlehem Dávid bő másfél perces hátránnyal zárt hetedikként, míg Rasovszky szoros mezőnyben, célfotóval végzett kilencedikként.

nemzetisport.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »