Vizes vb 2017 – Water Lilly és Water Willy lesznek a vb kabalái

Water Lilly és Water Willy vízililiomok lesznek a 2017-es budapesti vizes világbajnokság kabalái; a vb-re december 1-jén indul meg a jegyértékesítés.

 

Az esemény hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a kabalákat két szakaszból álló pályázaton választották ki. Az első egy nyílt pályázat volt, amelyre 500 alkotó 1000 pályaműve érkezett be, majd miután a bírálóbizottság nem talált megfelelő alkotást, a második zárt pályázatra 12 művészt kértek fel, akik közül kilencen küldték be munkáikat. Végül Tatai Tibor grafikusművész alkotása lett a győztes. Lilly rózsaszín, Willy pedig kék ruhát visel majd.

 

Water Willy és Water Lilly, forrás: mandiner.hu

 

Szántó Éva, a Bp2017 Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a vb-re szóló jegyeket december 1-jétől lehet megvásárolni online a http://www.fina-budapest2017.com/ honlapon, valamint a Eventim hagyományos jegyértékesítő hálózatán keresztül. Hozzátette: a délelőtti előfutamokra és a selejtezőkre már 500-1000 forintért is hozzá lehet jutni a belépőkhöz.

 

“Azért kezdjük el még idén a jegyértékesítést, mert úgy gondoljuk, hogy a sportrajongóknak szép karácsonyi ajándék lehet egy belépő a világbajnokságra”

– fogalmazott Szántó Éva, aki hangsúlyozta, az árakat úgy állapították meg, hogy azok az átlag magyar emberek számára is elérhetőek legyenek.

 

A Dagály Úszóaréna, forrás: fina-budapest2017.com

 

Tájékoztatása alapján a vb helyszínei közül a Dagály Úszóarénában 12 ezer férőhelyes lesz a nézőtér, s egy-egy programra 9000 jegyet fognak értékesíteni. A vízilabda-mérkőzéseknek otthont adó Hajós Alfréd Uszodában 8000-es lesz a lelátó, a high diving (toronyugró) versenyek helyszínén, a Battyhány téri Duna-parton 1200, a szinkronúszó eseményeknek otthont adó Városligeti tónál 4000, míg a nyíltvízi úszószámok helyszínén, Balatonfüreden 1300 fős nézőteret alakítanak ki.

 

A Hajós Alfréd Uszoda, forrás: fina-budapest2017.com

 

Gyárfás Tamást a sajtótájékoztatón nem lehetett kérdezni az úszószövetségben kialakult helyzetről, miszerint a topversenyzők többsége a vezetőség lemondását követeli. Az M1-nek arra a kérdésére, hogy a helyzet szerinte befolyásolja-e az úszó vb-t, azt felelte: nem.

 

MTI

Nyitókép: fina-budapest2017.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »