Víz alatti expedíciót indítanak Sala gépének megtalálására

Ahogy arról korábban a Körképen is beszámoltunk, az Emiliano Sala argentín labdarúgót szállító repülőgép múlt hét hétfőn eltűnt a radarról valahol a La Manche csatorna felett, nem messze Guernseytől. A helyiek három repülővel és öt helikopterrel keresték összesen 80 órán át, majd miután nem jártak sikerrel, befejezték a keresést.

A családtagok, barátok, szurkolók és csapattársak azonban nem fogadták el, hogy nem folytatják a keresést, ezért gyűjtésbe kezdtek a GoFundme nevű oldalon. A 300 ezer eurós célösszeg hamar összejött, főleg, hogy jó néhány ismert labdarúgó is komoly összegeket adományozott, így megvan a keret a keresés folytatására.

Hírdetés

A keresésre David Mearns oceanográfust kérték fel, aki hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, a legújabb, erre a célra kifejlesztett technológiát (többlépcsős szonárt, távvezérlésű járműveket és víz alatti kamerákat) használ majd arra, hogy átfésülje a mintegy 60 méter mély vizet. A keresési terület a Guernsey sziget környéke lesz, itt tűnt el ugyanis a radarról a repülőgép néhány napja.

Az új expedíció az időjárástól függően csütörtökön vagy pénteken veszi kezdetét.

nemzetisport.hu, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »