Víz alá került Temesvár egy része

Víz alá került Temesvár egy része

A rövid idő alatt lehulló nagy mennyiségű csapadék miatt gyakorlatilag megbénult a forgalom kedden délelőtt Temesváron. 

temesvar_arviz_tion_b(fotó: Tion.ro)

A Tion.ro helyi hírportál beszámolója szerint nehezen vagy egyáltalán nem lehetett közlekedni a víz alá került forgalmasabb belvárosi utcákon, mert a megyeszékhely csatornahálózata nem tudta elnyelni a hajnali órákban lezúdult hatalmas vízmennyiséget. Aluljárók, közterek és parkok kerültek víz alá, akadozott a közszállítás, több villamos elakadt a belvárosban. A víz több intézmény és magánlakás udvarát, alagsorát is elárasztotta.

A csatornahálózat nem bírta a terhelést a megyei és a vasúti kórház környékén sem: a tűzoltók mindkét intézmény pincéjében szivattyúztak, s hasonló állapotok uralkodtak a Temes megyei tanfelügyelőség székházában, ahol Aura Danielescu főtanfelügyelő elmondása szerint minden nagyobb felhőszakadást követően elönti a víz az épület földszintjét. Az intézmény alkalmazottai egyébként kedden dolgozni sem tudtak a délelőtti órákban, mert elektromos áram nélkül maradtak.

A Temes megyei tűzoltóság és a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének (ISU) a munkája előreláthatóan nem lesz könnyebb az elkövetkező napokban sem, mivel az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az elkövetkező napokban szintén esős, helyenként viharos időjárásra lehet számítani Temes megyében és az ország dél-keleti részén.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »