Vitatott körülmények között váltották le Gálfi Árpádot a székelyudvarhelyi MPP élérõl

Vitatott körülmények között váltották le Gálfi Árpádot a székelyudvarhelyi MPP élérõl

Vitatott körülmények között hétfőn leváltották Gálfi Árpádot, a székelyudvarhelyi Magyar Polgári Párt (MPP) elnökét és egyben a szervezet elnökségét a párt közgyűlésén – tájékoztat beszámolójában az uh.ro. A közgyűlésen mind a megyei, mind az országos elnökség – Mezei János MPP-elnökkel egyetemben – részt vett. Mike Levente lett az székelyudvarhelyi MPP új elnöke, mellette Waum Péter, Csíki Endre, Ketesdi Imre és Tókos Szabolcs alkotják az új elnökséget.

Gálfi leváltását a Szász Jenő-párti MPP-tagok kezdeményezték, és végül szavazták meg, mivel a Gálfi-párti MPP-s tagok egy része Gálfival együtt az ülés felénél elhagyta a gyűléstermét. A város polgármestere úgy nyilatkozott, szerinte így nem volt törvényes az eljárás, mert mint a szervezet elnöke egy olyan közgyűlést hívott össze, amelynek feladata egy tisztújító közgyűlés előkészítése lett volna.

Hírdetés

Gálfi azt gondolja, azzal borította ki ellenzőit, hogy Geréb László korábbi MÜTF-igazgatót akarta megtenni városmenedzsernek. A polgármester szerint azért is nehezteltek rá a Szász-párti MPP-sek, mert az Aqua Nova Kft.-t lecserélte a Harvíz vízszolgáltatóra, valamit a szemétszállító RDE Harghitával való szembenállása sem tetszett nekik.

Mezei János MPP-elnök az uh.ro-nak nyilatkozva azt rótta fel Gálfi Árpádnak, hogy feljelentette az Országos Korrupcióellenes Ügyészségnél (DNA) a polgármesteri hivatal 7 munkatársát a beruházási osztályról. „Az elnök úr sajátos módon a gyűlés felénél felugrott és elszaladt, vele együtt még néhány párttag is, a bent maradók azonban elegen maradtak ahhoz, hogy szavazzanak az elmaradt harmadik napirendi pontról, a közgyűlés felkérésére én levezettem ezt a szavazást” – mondta Mezei.

Mike Levente pedig azt mondta, hogy a békesség, a belső viták megszüntetése érdekében hoztak döntést, és vonták meg a bizalmat a jelenlevők Gálfi Árpádtól. A polgármestert az MPP továbbra is támogatni fogja a város érdekeiben hozott döntéseiben – mondta még a szavazás után. (uh.ro)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »