Vitatott büntetővel nyert rangadót a Steaua a Craiova ellen

Vitatott büntetővel nyert rangadót a Steaua a Craiova ellen

Vitatott büntetővel győzte le a Steaua 2-1-re a vendég Craiovát az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában, és ezzel a listavezető bukaresti együttes hat pontra elhúzott a 20 ponttal második helyen maradt riválisától. 

hent-acka_bAcka tizenegyest „érő” kezezése (fotó: Prosport)

A házigazdáknak De Amorim a 17. percben szerezte meg a vezetést, de Vătăjelu a 41. percben egyenlített, hogy utána Boldrin a 75. percben értékesítse a „piros-kékek” sikerét jelentő tizenegyest. A Liga 1 vasárnap esti rangadójával folytatódott az a tendencia, miszerint egyre inkább megkérdőjelezhetőek a játékvezetők döntései. Ezúttal Radu Petrescu és segítője, Adrian Ghinguleac került össztűz alá, amiért a tizenhatos szélén álló Acka kezezése miatt – a partjelzőre hallgatva – befújta a büntetőt, miközben a steauás Tamaș Nuno Rochával szembeni szabálytalansága felett szemet hunyt a sípmester.

A Craiovát edző Gheorghe Mulțescu a meccs után visszaemlékezett a Temesvár elleni összecsapásukra, ahol két – szerintük jogos – tizenegyest nem adtak meg nekik. „Ezek után még lehet véletlenről beszélni? Én nem hiszek a véletlenekben. Ez elképesztő, mindenki látta. Egy döntetlen igazságos lett volna, de meg kell tanulnunk 14 játékos ellen játszani” – nyilatkozta a DolceSportnak. A Craiovát egyébként az összetettben beérte a Viitorul, amely vasárnap este 1-0-ra legyőzte a vendég Giurgiui Astrát.  


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »