Vita a megújulókról, Paks bõvítésérõl

A Magyar Nemzet című újságban, Ungár Péter képviselő és Hárfás Zsolt energetikai szakértő vitájáról a Magyar Nemzet olvasója egészen más tanulságot vont volna le ha Magyarországon a közszolgálati médiaszolgáltató tenné a törvényes dolgát, rendszeresen az energetikához értő, energetika területén magasan képzett szakembereknek megszólalási lehetőséget adna, amelyeket a Paks megvásárolt vagy kitüntetett, mint Hárfás Zsoltot kitüntette és azoknak is, amelyek jó szándékú kritikával illetik a Paksi II
beruházási alap lenyúlását.
Azokak a szakembereknek is, amelyek szerint Süli János és Hárfás Zsolt érvelése, miszerint a nukleáris energia alkalmazása a klímaváltozás elleni fegyver, politikai elvárás szolgálatában áll, gerinces szakember önérzetét sérti.
Az Országgyűlés az atomenergia alkalmazásáról szóló törvényben felismerte, hogy az atomenergia békés célú alkalmazása az ipar, a mezőgazdaság, az egészségügy és a tudományos kutatások számos területén elősegíti az emberiség életfeltételeinek javítását. (1996.évi CXVI. törvény) Az 1996. évi CXVI. törvény 4§ (11) bekezdése szerint:
“Az atomenergia alkalmazásával összefüggő alapvető, tudományos, technikai és egyéb ismereteket – a kockázatokra is kiterjedően – oktatni, valamint a közszolgálati hírközlés, a közművelődés útján az állampolgárokkal rendszeresen ismertetni kell.”

Megújulóra alapozott energiaellátás vitája a Magyar Nemzet vélemény rovatában került közzé tételre.

Hírdetés

https://magyarnemzet.hu/velemeny/megujulora-alapozott-energiaellatas-7087568
/

A vita és a vélemény nem azonos nevező alatt álló műfaj!
A vita kiművelt fők tudás cseréje. Olyan kiművelt fők tudáscseréje, amelyek nem vásárolhatók meg.
A vélemény alkotás alkotmányos alapjog, mindenkit megillet.
A demokratikus közvélemény a megújulókról, Paksról nem kellően tájékoztatott, véleményét a médiában megjelenő vélemények befolyásolja.


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »